Doba přípravy: 20 minut, 40 minut pečení
Suroviny na pizzu o průměru asi 35 cm (2 porce):
220 g mozzarelly
1 malá žlutá cuketa
1 malá zelená cuketa
1 malá mrkev
2 střední rajčata různých barev nebo 1 balení cherry rajčátek
1 velká cibule
1 lžíce oleje
1/4 lžičky soli
1 těsto na pizzu
1 plechovka krájených rajčat
1 velký stroužek česneku
1 snítka bazalky
Postup:
- Pokrájejte mozzarellu na kousky a cukety a mrkev na tenké plátky. Rajčata nakrájejte na kolečka, cherry rajčátka přepulte.
- V mělké pečicí formě promíchejte cibuli pokrájenou na měsíčky, olivový olej a sůl. Pečte odkryté při 220 °C asi 20 minut, nebo dokud se cibule neopeče dozlatova a nezměkne. Občas promíchejte. Pak z trouby vyndejte a dejte stranou.
- Těsto rozválejte na tenkou placku a vložte ji do trouby. Až chytne barvu (asi po 7–9 minutách), vyndejte ji.
- Na zpola upečenou placku rovnoměrně rozetřete rajčata z plechovky a posypte je nasekaným česnekem a mozzarellou. Navrch rozprostřete opečenou cibuli, pokrájené cukety a mrkev. V poslední vrstvě přijdou na řadu v hojné míře rajčata.
- Vraťte do trouby a pečte dalších 8–10 minut dokřupava. Po upečení nechte 5 minut zchladnout, ozdobte bazalkou a podávejte.