Doba přípravy: 10 minut, 50 minut pečení
Suroviny na 4 porce:
900 g hroznových (keříčkových) rajčátek
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
4 velká vejce
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Rajčata rozkrájejte na čtvrtky a poklaďte jimi dno 1,5litrové pečicí formy. Oloupejte česnek, nakrájejte ho na tenké plátky a posypte jím rajčata. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
- Vložte formu do trouby a pečte asi 40 minut, dokud nejsou rajčata měkká, s okraji opečenými dohněda.
- Vyndejte rajčata z trouby, vyhlouběte v nich 4 důlky a rozklepněte do každého 1 vejce. Přikryjte formu alobalem a vraťte ji zpět do trouby na 5–10 minut. (Záleží na vás, jak moc upečená vejce chcete mít.) Rajčata servírujte posypaná čerstvými bylinkami a s toasty nebo bagetou.