Doba přípravy: 20 minut
Suroviny na 4 porce:
4 na slunci vyzrálá rajčata
1/4 hrnku olivového oleje extra virgin
8 natrhaných lístků bazalky
sůl
pepř
2–3 stroužky česneku
8 plátků bagety nebo toastového chleba
Postup:
- Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek, dužinu pokrájejte na kostičky a dejte do misky.
- Zalijte 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje (trochu si nechte na dně), přidejte natrhané lístky bazalky, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. V toastovači nebo na plotně opečte 8 plátků bagety nebo toastového chleba.
- Až získají křupavou kůrku, potřete je z obou stran stroužkem česneku a naneste na ně rajčatovou směs. Bruschettu ještě pokapejte pár kapkami zbylého olivového oleje a ihned podávejte.