Na vlastní kůži: Svíčka, která léčí

Zdraví 22. listopadu 2013

Nevěřícně zírám na usazeniny na dně tenké voskové svíčky. Jsou to nečistoty, které svíčka vytáhla za pár minut z mého těla, vysvětluje mi usměvavá Ria Magdalena. Vážně nerozumím tomu, jak přesně se tam přes kůži dostaly, ale vidím to na vlastní oči.

Ria Magdalena Fabry Kovaříková (abyste tomu rozuměli, Ria je křtěná, jméno Magdalena přijala, Fabry byla vdaná) je léčitelka a přijela do romantického domu U Bílého pelikána na pražské Malé Straně z domku na Vysočině. Tam vyrábí svíčky a své olejíčky a tady je zájemce na několikahodinovém semináři učí používat. Ke svíčkám se dostala před osmi lety.

A ještě před více lety začala s metodou reiki a dalším duchovním rozvojem. Svíčky jí poradila kamarádka, když ji pořád bolelo koleno a lékaři si nevěděli rady, i když běhala od rentgenu k ortopedovi a zpátky.

„Nedokázali mi odpovědět na jednoduchou otázku, proč mě nebolí taky to druhé. Svíčky jsem neznala, nevěděla jsem, jak přesně na to, tak jsem to půl roku postupně zkoušela, až jsem přišla na správnou metodu,“ vysvětluje. Vyzkoušela svíčky barevné i bylinné, ale kloní se k používání těch nejjednodušších.

svíčka 4

Tudy se jde do pokoje, kde se rituál naučíte.

foto:
svíčka 6

Interiér starého domu člověka okamžitě zklidní.

foto:

Bolet to nesmí

Ria Magdalena má nejradši své vlastní svíčky vyrobené jenom z plátna a včelího vosku. Nese si je v ruce s malou nádobkou oleje, papírovým kapesníčkem a mističkou s vodou. Pak mi dává sklenici vody, aby tělo mělo tekutiny na odvádění škodlivin, pokládá mě na lehátko a lehounce mi potírá šíji meduňkovým olejíčkem.

„Zjistila jsem, že olej pomáhá efektu svíčky. Vyrábím si ho sama z bylinek ze zahrádky, to může udělat každý. Do olivového oleje vložíte snítky bylinek a necháte stát několik týdnů na slunci. Pak bylinky vyndáte, přelijete olej do tmavé lahvičky a máte to,“ radí Ria Magdalena.

Svíčka hoří jasným plamínkem a mě přechází obava, že to bude bolet. „Bolet to nesmí, jakmile bolest cítíte nebo vnímáte tlak, posuňte svíčku o kousek dál.“ Sama si pamatuje, jak ji bolest provrtávala, když si tehdy dávala do pořádku koleno.

svíčka 2

Než zapálí svíčku, natře Ria Magdalena příslušné místo olejíčkem.

foto:
svíčka 3

Při použití je dobré znát energetické dráhy těla.

foto:

Mezi nebem a zemí

„Svíčka uvolní energetické bloky, a tím se spustí samoléčivý proces v organismu. Nemůžete čekat, že se po jednom použití dá všechno do pořádku, ale většinu nemocí a bolestí můžete uzdravovat,“ říká léčitelka a přesunuje se na další místo na těle.

Necítím nic nepříjemného, ačkoli účinek prý jde do plochy o průměru asi patnáct centimetrů a hloubky asi sedm centimetrů. Musí se držet kolmo a nechá se dohořet k rysce. Když se pak dívám, jakou vrstvou béžového prachu se naplnila vevnitř, žasnu. Něco bude popel, ale tolik?

„Svíčka působí sacím komínovým efektem a vytahuje z těla nečistoty. Pokud je to jen béžový prach s popelem, není zřejmě v člověku žádný velký problém. Pokud se ale ukážou tmavé hrudky, je určitě co opravovat,“ vysvětluje Ria Magdalena. Pořád tomu moc nerozumím, jak se dostanou všechny ty nekalosti přes kůži a papírový kapesníček ven, ale zaprvé mi fyzika nikdy moc nešla a zadruhé vím, že jsou věci mezi nebem a zemí, na které je lidský rozum krátký.

Ještě se dozvím, že tělová svíčka zároveň uvolňuje energetické bloky, a tím spouští samoléčivý proces. Že zmírňuje záněty a otoky a zbavuje tělo hlenů. Že se příznivě aktivuje lymfatický systém a tok energie. A že si ji člověk může aplikovat sám a neměl by si tím nijak ublížit. Hodí se třeba i na bolest zubů, ale samozřejmě ne přímo na bolavé místo. Když vás budou bolet, tak než se dostanete k zubaři, použijte svíčku směrem k uchu, a mělo by se vám ulevit.

svíčka 5

Než se pustíte do svíček, máte čas a místo na vysvětlení.

foto:
svíčka 7

Romantická atmosféra zákoutí přispívá k víře ve věci mezi nebem a zemí.

foto: