Víte, že jablka mají pozitivní vliv na krásu?

Zdraví 5. září 2020

Jabloně jsou typické pro naše zahrádky a sady a jejich hodnotu možná kvůli jejich zdánlivé obyčejnosti a dostatku často přehlížíme. Jaké zázraky jejich plody ukrývají?

Jablka jsou nedílnou součástí naší kultury, jsou spojeny s vánočními zvyky, stávají se vzorem pro ornamenty, námětem pro písně a pro svou chuť jsou často i součástí výtečných pokrmů. Jsou bohaté na vitamín C, antioxidanty a minerály a díky tomu mají příznivý vliv na náš organismus. A to ať si je dáte v koláči, nebo na svou pleť! V kosmetice se využívají výtažky z jablka díky skvělým hydratačním a zvláčňujícím účinkům. Zjemňují pokožku, omlazují ji a podporují její přirozenou pevnost a pružnost.

Toho si všimla i česká značka kosmetiky Manufaktura a letos na podzim uvádí novou podzimní limitovanou edici Jablko & Mandle. Účinky Jablka doplňuje o další českou plodinu, která však na rozdíl od jablek z české přírody téměř vymizela.

Mandle představují výjimečnou přírodní plodinu pro zdraví a krásu, známou už od nepaměti a mnohde uctívanou jako symbol dlouhého života a štěstí. Historie jejich pěstování u nás sahá až do 17. století. V šedesátých letech se u nás dokonce nacházelo více než 50 tisíc mandloní a nádherné mandloňové sady, ač již raritní, u nás najdeme i dnes. Jemný mandlový olej, bohatý zejména na vitamín E (vitamín krásy) přináší intenzivní regeneraci, hydrataci, výživu a zklidnění.

Víte, že jablka mají pozitivní vliv na krásu?

Náš tip: kvalitní krém na ruce je základem podzimní péče!

Ruce jsou velmi namáhanou častí našeho těla a kvalitní krém na ruce by neměl chybět v kosmetické výbavě nikoho z nás. Sáhnete-li po ochranném krému z limitované edice Jablko & Mandle, s recepturou inspirovanou přírodou, nešlápnete vedle! Rozmazlete své ruce výjimečnou péčí obsahující hydratační výtažek z jablek, který zjemňuje pokožku a napomáhá její přirozené pevnosti a pružnosti. Mandlový olej zvláčňuje a regeneruje a zjemňující ovesný beta-glukan přispívá k ochraně pokožky před nepříznivými vnějšími vlivy. Bambucké máslo, glycerin a panthenol představují oblíbené pečující, zklidňující a revitalizující ingredience, se kterými bude péče o Vaše ruce dokonalá. Krém se dobře vstřebává, nezanechává pocit mastnoty a potěší Vás i jeho sametově sladká vůně jablka s marcipánovými tóny mandle.

Nová řada Jablko & Mandle je jako stvořená pro nadcházející podzimní měsíce a její sladkou vůni se sametovými, až lehce marcipánovými tóny, si zamilujete na první přivonění… Kolekce je v prodeji od 4. září ve všech prodejnách Manufaktura a v e-shopu manufaktura.cz. Najdete v ní kromě krému na ruce také: Zvláčňující sprchový a koupelový gel, Rodinný ochranný pleťový balzám, Relaxační koupelovou sůl, Lahodný sirup a Vonnou svíčku.