Potřebujete:
Na korpus:
6 ks vajec
150 g krupicového cukru
125 g hladké mouky
50 g jemně mleté strouhanky
70 g kvalitního kakaa
Ovocná náplň:
500 g čerstvých nebo mražených meruněk
250 g krupicového cukru
špetku skořice
Poleva:
200 ml smetany na šlehání
200 g hořké čokolády
50 g tuku Hera máslová příchuť
Postup:
Vyšlehejte zvlášť žloutky a bílky společně s cukrem. Mouku důkladně prosejte společně s jemně namletou strouhankou a kakaem. Vyšlehané bílky spojte se žloutky a opatrně, ale rychle přimíchejte moučnou směs, aby vznikla hladká kompaktní hmota. Nalijte do připravené dortové formy a dejte péct na 170 °C cca 40 min. Po upečení nechte vychladnout, vyndejte z dortové formy a dvakrát prokrojte.
Meruňky vypeckujte a důkladně opláchněte. Na větší pánvi rozpusťte 1/2 z dávky cukru na světle hnědý karamel a zasypte skořicí. Přidejte meruňky, lehce zalijte vodou, aby se nepřipalovaly, a duste. Po odpaření 1/3 objemu sundejte z ohně a nechte lehce vychladit.
Na dno formy položte rozkrojené kolo korpusu, důkladně zatřete ještě teplou meruňkovou redukcí a přiklopte další částí korpusu, postup opakujte. Sesazený dort na povrchu rovněž potřete zbylou meruňkovou redukcí a nechte důkladně vychladnout.
Smetanu ohřejte a poté přidejte čokoládu. Důkladně promíchejte a nakonec vařečkou nebo stěrkou do horké polevy zapracujte rostlinný tuk Hera máslová příchuť. Vychlazený dort zatřete čokoládovou polevou a nakrájejte. Podávejte se šlehačkou a zbylou meruňkovou omáčkou.