Cibulový týden: Hodně voňavá polívčička
Včera jsme říkali, že cibule je děsně zdravá, že jo? No, a když k ní dodáte česnek, tak vás letos na podzim zaručeně žádná viróza nedostane! celý článek
Cibulový týden: Domácí chleba (chutná i samotný!)
Jasně že můžete koupit chleba cestou z práce ve stánku na rohu. Ale taky si můžete udělat radost a provonět byt dnešní cibulovou specialitou. celý článek
Cibulový týden: Luxusní večeře s krůtou a knedlíčky
Tady není cibule v hlavní roli, ale dokazuje svoji nezastupitelnou kuchyňskou úlohu. Díky ní dostane teprve jídlo ten správný šmak. celý článek
Konec výmluv, vezměte dvě flašky a cvičíme!
Když se nám do cvičení nechce, vždycky se najde nějaký dobrý důvod proti. No tak teď už se vymlouvat nemůžete! Vystačíte si totiž s dvěma PET lahvemi. celý článek
EXKLUZIVNĚ PRO VŠECHNY ZAMILOVANÉ: NABÍDKA ČASOPISŮ SE SLEVOU 49 %
Hledáte netradiční dárek? Darujte roční předplatné oblíbeného časopisu za exkluzivní cenu. Tato cenová nabídka platí pouze od 30. dubna do 5. května! celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: masová nádivka s kopřivami
Do jarní nádivky rozhodně patří mladé kopřivy. Letos zaručeně budou, vždyť Velikonoce jsou až v dubnu! celý článek
VELIKONOČNÍ TÝDEN: pečená jehněčí kolínka na česneku
Co by to bylo za svátky bez jehněčího? Tenhle jednoduchý recept je zárukou úspěchu. celý článek
VÁNOČNÍ TÝDEN: kdybyste náhodou chtěla jiný salát...
No dobře, asi vás nepřesvědčíme, že tohle je ideální volba ke kaprovi a řízku. Nebo vás třeba ano, ale rodina by vás zítra ukamenovala. Ale kdybyste třeba chtěla ... celý článek
VÁNOČNÍ TÝDEN: jak vaří klasiku u sousedů?
Zaručeně máte vlastní rodinný recept na bramborový štědrovečerní salát. Můžete si ho ale srovnat s tím, jak to dělají jinde, a to u vyhlášené kuchařky. celý článek
VÁNOČNÍ TÝDEN: děsně jednoduchý recept na horkou čokoládu
Autorka série kuchařek "pro dceru" Jana Florentýna Zatloukalová, která je autorkou tohohle receptu, slibuje osm malých, ale velmi sytých porcí božského nápoje. celý článek
VÁNOČNÍ TÝDEN: ořechy pro změnu mezi cukrovím
Večer je dlouhý a drobných věcí k uzobávání není nikdy dost. Vezměte směs ořechů a zapečte je s kořením, solí a – ano – cukrem. „Aby na nich všechno pěkně drželo, ... celý článek
VÁNOČNÍ TÝDEN: lanýže, které tajemně zmizí během jedné noci
Autorka tohoto receptu, Jana Florentýna Zatloukalová, prozrazuje, že tyhle lanýže jsou její kuchařskou láskou. Třeba budou i vaší. Recept je asi na padesát kousků. celý článek
VÁNOČNÍ TÝDEN: perníčky, které jsou měkké hned
Pro tenhle týden, hektický pro každou hospodyňku, jsme si nachystali překvapení: recepty z oblíbené Vánoční kuchařky pro dceru. Napsala ji Jana Florentýna ... celý článek
ZELNÝ TÝDEN: nakonec si dáme ještě jednu polévku
Polévkou jsme zelný týden začali, polévkou ho skončíme. Tahle je ale jiná, a jako doplněk má málokdy užívanou cizrnu. celý článek
Žijte (a jezte) jako Asiaté, radí zpěvák David Uličník
Zpěvák, který se proslavil především v muzikálech a jako člen skupiny 4tet, sice vyrůstal na moravské kuchyni, ale skončil u asijské. celý článek