Papriky plněné fetou
Feta je typický řecký sýr tvarohového typu. Vyrábí se z čerstvého ovčího a kozího mléka a následně dva měsíce zraje ve slaném roztoku.
Doba přípravy: 20 minut
Suroviny na 4 porce: • 8 paprik • 400 g sýra Feta • 12 cherry rajčátek • několik listů salátu (mix) • čerstvá petželka • olej na smažení
zálivka: • 100 ml extra panenského olivového oleje • 6 stroužků česneku • 1–2 lžíce octa • čerstvý mletý pepř • sůl
- Papriky omyjte, odkrojte část se stopkou. Feta nakrájeným na proužky a párátkem připíchněte zpět víčko se stopkou, aby sýr nevytekl.
- Na rozehřátém oleji papriky opečte ze všech stran dozlatova.
- Připravte si zálivku. Stroužky česneku nastrouhejte a spolu s octem je vmíchejte do oleje. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a vše důkladně promíchejte.
- Připravenou zálivkou přelijte pečené papriky a na talířích je dozdobte salátem, rozkrojenými cherry rajčátky a čerstvou petrželkou.