Objevte kouzlo řecké gastronomie: Potěšte své blízké menu přímo z Olympu!

Vaření a recepty 10. 8. 2016

Jestli se letos nedostanete k moři, a přesto sníte o vlahém větru a západu slunce nad lesknoucí se vodní hladinou, neteskněte. U talířů s vůní Středomoří se lehce přenesete pod řecké slunce i na české či moravské chalupě s výhledem na rybník.

plnene recke papriky
foto:

Papriky plněné fetou

Feta je typický řecký sýr tvarohového typu. Vyrábí se z čerstvého ovčího a kozího mléka a následně dva měsíce zraje ve slaném roztoku.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny na 4 porce: • 8 paprik • 400 g sýra Feta • 12 cherry rajčátek • několik listů salátu (mix) • čerstvá petželka • olej na smažení

zálivka: • 100 ml extra panenského olivového oleje • 6 stroužků česneku • 1–2 lžíce octa • čerstvý mletý pepř • sůl

  1. Papriky omyjte, odkrojte část se stopkou. Feta nakrájeným na proužky a párátkem připíchněte zpět víčko se stopkou, aby sýr nevytekl.
  2. Na rozehřátém oleji papriky opečte ze všech stran dozlatova.
  3. Připravte si zálivku. Stroužky česneku nastrouhejte a spolu s octem je vmíchejte do oleje. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a vše důkladně promíchejte.
  4. Připravenou zálivkou přelijte pečené papriky a na talířích je dozdobte salátem, rozkrojenými cherry rajčátky a čerstvou petrželkou.