6 důvodů, proč si dopřát mléko

Zdraví 9. 1. 2014
Témata

mléko zdraví

Jako malí jsme ho pili naprosto běžně. Ale teď? Vzpomenete si, kdy naposledy jste si dali sklenici mléka? Pokud ne, je nevyšší čas, abyste si tento „rituál“ připomněli! A jestli máte se snášenlivostí mléka problém, dopřejte si ho v podobě kysaných mléčných výrobků, sýrů či tvarohů. A nebojte se zkusit třeba ovčí a kozí!

3. Podporuje "hodné" bakterie

mléko
zdroj: www.thinkstock.cz

Do mnoha zakysaných mléčných výrobků se přidávají tzv. probiotika, která slouží jako potrava pro „hodné“ bakterie.

Pokud jsou tyto tělu prospěšné bakterie dobře nakrmené, hravě zvládnou boj s těmi zákeřnými, což má za následek vyšší odolnost organismu vůči virům a infekcím, lepší trávení a zlepšení funkce střev.