Víte, co vám ničí zdraví?

Zdraví 31. 12. 2013

Když sem tam spácháte nějaký ten zdravotní hřích, většinou se to na zdraví či kráse nijak neodrazí. Pokud se však určité zlozvyky stanou vaší každodenní rutinou, koledujete si o pořádné zdravotní problémy. Prozradíme vám, jakými přestupky si ubližujete nejvíce i to, jak s nimi zatočit. Můžete si to třeba vzít jako novoroční předsevzetí!

zlozvyky
zdroj: www.thinkstock.cz

5. PŘECHÁZÍME NEMOCI

V přecházení viróz a nachlazení jsme my Češi jedničky. Místo toho, abychom si nechali na týden napsat neschopenku nebo si vzali pár dní volna a chřipku pořádně vyleželi, uděláme nájezd na lékárnu, kde utratíme stovky korun za volně prodejné léky, hot drinky a vitaminové doplňky. Lepší než jednorázový vitaminový doping je však pro posílení a udržení silného imunitního systému celoroční užívání vhodných doplňků stravy a léků, které by kromě vitaminů a minerálů měly obsahovat také probiotika a enzymy.

Probiotika příznivě ovlivňují střevní mikroflóru (působící na sliznici střeva – významnou složku imunitního systému v lidském těle), enzymy jsou nezbytné pro správné fungování imunity. V zimním období, kdy je organismus oslaben a venku řádí různé nemoci, je zvýšený příjem enzymů na místě. Zabraňují vysoké nemocnosti a častému opakování viróz, které by mohly mít na naše zdraví z douhodobého hlediska velmi negativní dopad. Nejznámějším enzymovým lékem, který posiluje oslabenou imunitu, je Wobenzym.