Milujete moře? Zařiďte si bydlení v navy stylu

Domácnost 9. července 2020

Jste blázen do oceánu, večeříte ryby a usínáte s myšlenkami v ultramarínových dálavách? Jste prostě mořský vlk každým coulem, jen se vám zatím nedostává kapitál na soukromou jachtu? S námořnictvím začněte už doma v obýváku.

Pár pokojů v navy stylu už jsem viděl a všechny vypadaly perfektně. Čím to?

Úspěch námořnického stylu v interiéru má několik příčin a jejich pochopení vám může pomoct rozhodnout se, jestli by se nehodil třeba i pro některý z vašich interiérů. Takže…

Zaprvé - navy styl je svěží a nadčasový. Stojí totiž na kombinaci bílé, modré a červené v těch nejostřejších odstínech, která bystří smysly a podporuje myšlení.

Zapomeňte na polotóny, stín a proměnlivost, v trikolórovém prostoru je všechno jasně vymezené, srozumitelné, jednoduché. Přímočarost takového pokoje pak ještě umocňují pruhy, tedy dezénový prvek, bez kterého si námořnický styl nelze představit.

Pořádně to vybarvěte

Zadruhé - navy styl je unisex. Samozřejmě, že se primárně spojuje s mužskou energií, námořník je typicky mužské povolání a modrou, rudou i bílou tradičně chápeme jako mužské barvy.

Styl ale umí efektně zahrát i na ženskou notu - v mnoha příslušnicích krásnější poloviny lidstva dokáže navodit romantické pocity nebo vyvolat nostalgické vzpomínky na letní dovolenou. No, a jestli by jim to bylo málo, existuje nepřeberné množství typicky ženských doplňků, které do takového interiéru náramně dobře zapadnou.

Co třeba pořídit si bílý dřevěný toaletní stolek s velkým elipsovitým zrcadlem? Nebo deset různě velkých a různě proužkovaných červenomodrobílých polštářů? Možností je habaděj!

Zatřetí - navy styl není drahý. Rozhlédněte se po obchodech s nábytkem. Co uvidíte? Ano, jednoduché klasické kousky ve výrazně červené, bílé a modré jsou častěji v nabídce cenově dostupných značek než v luxusních buticích.

Ještě váháte? Neváhejte a zkuste to.