Odpovídáte na pracovní inzerát? Pak si dejte pozor na...

Finance a kariéra 23. 4. 2014

Pokud hledáte práci, rozhoduje o pozvání na osobní pohovor hlavně vaše reakce na inzerát. „Uchazeči o zaměstnání odpověď často podceňují a neuvědomují si, kolik informací dokáže zkušený personalista z pár zaslaných řádků vyčíst,“ hovoří ze své zkušenosti Petr Langer, specialista ANNONCE na segment práce. Podívejte se na nejčastější chyby, kterým byste se měli při odpovědi na pracovní inzerát vyhnout.

8. Zbytečně spěcháte

inzerát
zdroj: Thinkstockphotos.com

S odpovědí na inzerát byste si měli dát záležet, ne ji jen sepsat a rovnou odeslat. Je třeba si odpověď po sobě přečíst, opravit případné chyby, rozdělit text do odstavců a zamyslet se nad vhodnějšími formulacemi. Personalisté rádi uvidí, že jste si při odpovědi dali záležet.

„Řada uchazečů hledá nové místo tak, že si po celém dni večer sedne na hodinu k počítači a pošle životopis všude, kam může. To je samozřejmě špatně a časem se to projeví ve statistikách personálního serveru nebo přímo personalistů. Zároveň to svědčí o tom, jaký má potenciální zaměstnanec přístup k práci. I k hledání nového místa je potřeba přistupovat profesionálně, protože v daný okamžik je vaší prací sehnat si práci stejně dobrou či ještě lepší než byla ta poslední. Navíc přes den máte větší šanci, že si zaměstnavatel vaši odpověď přečte hned,“ doporučuje Langer.