7 tipů, jak správně odpovědět na pracovní inzerát

Finance a kariéra 17. 6. 2014

Pokud jste někdy hledali práci, určitě už víte, že o úspěchu často nerozhodují až osobní pohovory, ale už první "oťukávání". Hodně důležitý je dobře sestavený životopis, nepodceňujte ale ani samotnou odpověď na pracovní inzerát. „Uchazeči o zaměstnání ji často podceňují a neuvědomují si, kolik informací dokáže personalista z pár zaslaných řádků vyčíst,“ potvrzuje Petr Langer, specialista ANNONCE na segment práce. Dejte si proto pozor na následujících sedm drobností.

pohovor
zdroj: Thinkstockphotos.com

6. Žádný spěch

Na odpovědi si dejte záležet, upravte ji nejen stylisticky, ale i vzhledově, hledejte nejlepší formulace a využijte to, co jste se o firmě dozvěděli na internetu. „Řada uchazečů hledá nové místo tak, že si po celém dni večer sedne na hodinu k počítači a pošle životopis všude, kam může.

To je špatně a časem se to projeví ve statistikách personálního serveru nebo přímo personalistů. Zároveň to svědčí o tom, jaký má potenciální zaměstnanec přístup k práci. I k hledání nového místa je potřeba přistupovat profesionálně,“ říká Petr Langer.