4 velké krize ve vztahu

Láska a vztahy 29. 1. 2014

Období vážných potíží se nevyhnou žádnému partnerskému vztahu. Mohou ho posílit, nebo naopak zadusit. A dobrá zpráva? Je téměř stoprocentně jisté, že pokud váš vztah přežil uvedené čtyři krize, máte vedle sebe toho pravého...

hádky
foto:

3. Po sedmi letech

VZTAH SE NEVYVÍJÍ

V tomto období se v partnerství často stává, že jeden má najednou pocit, že vztah zamrzl na mrtvém bodě, stagnuje a dál se nikam neposouvá. Jako by každý z partnerů najednou mluvil jinou řečí a nerozuměl tomu, co ten druhý vlastně chce, a nastupuje odcizení. Někdy se tomu říká také přechozený vztah. Tato krize je obvykle velice těžká a její vyřešení bývá podmíněno nějakým zásadním krokem. Může to být svatba, dítě, koupě nemovitosti, nové společné hobby... Ale také třeba rozchod. V tomto roce se partneři nejčastěji opouští kvůli někomu třetímu.

  • ČÍM TO JE? Ach, zase ten stereotyp… Každý ve vztahu nějakým způsobem dospíváme a v tomto ohledu většinou bohužel nejsme s partnerem „synchronizovaní“. Objevují se hádky a výčitky, pocit zklamání a nepochopení, protože získáváme pocit, že žijeme vedle sebe, nikoli spolu. Co s tím? Je potřeba zaměřit se na praktičtější stránky vztahu - na práci, společné bydlení, vztahy s příbuznými, na peníze... A také si dopřát určitou svobodu, čas jen pro sebe a své přátele.