Sladké pokušení 3x jinak

Vaření a recepty 10. 7. 2015

Lahodné, lehké, s našlehanými krémy, ovocem, oříšky i čokoládou. Dokonalé rolády... Taky se vám sbíhají sliny? Vyzkoušejte naše recepty a rodina vás bude milovat. Úspěch zaručen!

Roláda obalená pistáciemi

rolada s pistaciemi


Suroviny:
 • 180 g cukru krupice • 6 vajec • 50 g rostlinného oleje • nastrouhaná kůra z jednoho citronu • 150g hladké mouky

Náplň: 200g jahod • 250g smetany ke šlehání • 60 g cukru krupice •
1 vanilkový cukr • 1 želatinový ztužovač + 200 g drcených pistácií na ozdobu

  1. Do šlehací mísy vyklepněte vejce, přisypte cukr krupici a šlehejte, nejlépe elektrickým šlehačem. Doba šlehání nesmí být kratší než 20 minut. V závěru šlehání pomalu vlijte do směsi olej a přidejte nastrouhanou kůru z omytého citronu a šlehač vypněte. Do vzniklé pěny vmíchejte provzdušněnou mouku a lehce metličkou těsto promíchejte. Nesmíte již šlehat elektrickým šlehačem!

  2. Troubu rozehřejte na 250 °C. Piškot rozetřete stěrkou na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 200 °C asi
 3–5 minut, poté plech otočte a stejnou dobu dopékejte. Horký plát zaviňte pomocí pečicího papíru do tvaru rolády a nechte vychladnout.

  3. Náplň: Smetanu ušlehejte dotuha, v závěru šlehání přidejte cukr a želatinový ztužovač. Jahody omyjte, zbavte stopek 
a nakrájejte je na plátky. Část šlehačky si odložte stranou. Vmíchejte jahody opatrně do šlehačky, náplní potřete plát a roládu zaviňte.

  4. Zbylou šlehačkou lehce potřete celou roládu a obalte ji v drcených pistáciích. Roládu nechte odležet asi hodinu v chladničce.

Tip: Roládu můžete také obalit v mletém kokosu nebo strouhané čokoládě.