Rybí recepty pro gurmány

Vaření a recepty 18. 7. 2015

Jsou zdravé a chutné, dopřejte si je na talíři častěji. Pokud je zajímavě upravíte, můžete blízkým dopřát nevšední labužnické zážitky. A právě k tomu vás chceme našimi recepty inspirovat.

Pomazánka z vajec a tresčích jater

pomazanka treska vejce

Suroviny na 4 porce:
 • 4 vejce uvařená natvrdo • 1 plechovka tresčích jater • 1 svazek ředkviček • 1 malá cibule (nebo jarní cibulka) • 100g lučiny • 1 hlávkový salát • sůl

  1. Vejce oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Tresčí játra slijte. Ředkvičky operte, odřízněte z nich kořínky a nať a nakrájejte je na nudličky. Cibuli oloupejte a jemně ji nasekejte.


  2. Lučinu vložte do misky, přidejte nastrouhaná vejce a tresčí játra rozmačkaná vidličkou. Všechno dobře promíchejte. Na závěr do směsi zlehka vmíchejte cibulku a ředkvičky. Dejte pozor, abyste křehké nudličky ředkviček nepolámali. Pomazánku podle chuti dosolte. 3Vajíčkovou pomazánku s tresčími játry podávejte na listech salátu s pečivem.

Tip: Místo lučiny můžete použít i tvaroh. Výborný je také krémový sýr nebo pomazánkové máslo.