Velikonoční slané dobroty od Hamé

Vaření a recepty 10. 3. 2016

Svátky jara vyžadují stejně jako Vánoce tradiční menu. Pojďte si je tento rok trochu ozvláštnit! Vybrali jsme pro vás tři jednoduché a o to více zajímavé recepty. Převzato z www.receptyschuti.cz.

Paštiková topinka s cibulovo - paprikovou salsou

topinky

Když chcete z obyčejné topinky udělat pochoutku, dopřejte si jemnou masovou paštiku a na ni rychlou paprikovou omáčku. Je to barevné a velmi chutné.

Suroviny: 4 krajíce dobrého chleba, 1 paštika s pečeným masem od Hamé, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 velká červená paprika, 2 lžíce jablečného octu, 1 lžíce hnědého cukru, 3 snítky tymiánu na ozdobení, sůl a čerstvě mletý černý pepř

  1. Rozehřejte polovinu oleje na pánvi a na mírném plameni osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a papriku. Občas zamíchejte a opékejte 5–10 minut doměkka.
  2. Přilijte ocet, nechte krátce povařit a posypejte cukrem. Směs důkladně promíchejte a ještě chvíli povařte. Odstavte stranou a nechte zchladnout.
  3. Na zbytku oleje opečte topinky a potřete je paštikou s pečeným masem od Hamé. Navrch každé topinky dejte lžíci paprikové omáčky, snítku tymiánu a podávejte ještě teplé.

TIP! Máte rádi pálivé? Nerozpakujte se přidat do salsy pálivé papriky nebo chilli. Paprikovou salsu můžete připravit i jako studený dip k nachos nebo zatepla podávat ke grilovanému masu.

Další recepty a tipy na dobrá jídla najdete na www.receptyschuti.cz a www.pecemespolu.cz.