Dokonalé barbecue? Zkuste naše originální recepty!

Vaření a recepty 11. 7. 2016

Už vás nebaví grilovat stále dokola krkovici a kuřecí steaky? Blýskněte se něčím zajímavějším! Grilovat se dá s trochou fantasie cokoli.

plnene papriky
foto:

Plněné papriky

Červené papriky se k létu dokonale barevně hodí. Přidáte-li k nim olivy, rajčata a rozmarýn, rozvoní se celou ulicí, takže budete mít o hosty na párty postaráno.

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny na 4 porce: • 4 červené papriky • 2 lžíce olivového oleje • 2 stroužky česneku • 100 g černých oliv • 8 cherry rajčat • 2 větvičky rozmarýnu

  1. Papriky přepulte, zbavte semínek, omyjte je a osušte. Půlky potřete olejem a naskládejte je do grilovací misky. Misku přesuňte na rozehřátý gril, ovšem mimo hlavní žár. Gril přiklopte a pečte asi 20 minut. Měly by změknout, ale stále držet tvar.
  2. Česnek nakrájejte na tenké plátky, olivy na kolečka. Přepulte rajčata a nasekejte rozmarýn. Do každé půlky papriky naskládejte část ingrediencí a pak je vraťte na gril. Pokapejte je zbylým olejem a přiklopené dál grilujte při nižší teplotě (přibližně 20 minut).