Plněné papriky
Červené papriky se k létu dokonale barevně hodí. Přidáte-li k nim olivy, rajčata a rozmarýn, rozvoní se celou ulicí, takže budete mít o hosty na párty postaráno.
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny na 4 porce: • 4 červené papriky • 2 lžíce olivového oleje • 2 stroužky česneku • 100 g černých oliv • 8 cherry rajčat • 2 větvičky rozmarýnu
- Papriky přepulte, zbavte semínek, omyjte je a osušte. Půlky potřete olejem a naskládejte je do grilovací misky. Misku přesuňte na rozehřátý gril, ovšem mimo hlavní žár. Gril přiklopte a pečte asi 20 minut. Měly by změknout, ale stále držet tvar.
- Česnek nakrájejte na tenké plátky, olivy na kolečka. Přepulte rajčata a nasekejte rozmarýn. Do každé půlky papriky naskládejte část ingrediencí a pak je vraťte na gril. Pokapejte je zbylým olejem a přiklopené dál grilujte při nižší teplotě (přibližně 20 minut).