Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.
Dnes: Umělá ochucovadla Kečup, hořčice, majonéza,
dresinky... V supermarketu
nás tyto barevné
sklenice doslova hypnotizují.
A těch příchutí, až
z toho jde člověku hlava kolem.
I když jsou tyhle omáčky skutečnou
pochoutkou, jsou také plné
cukrů, tuků, éček, barviv
a konzervantů.
Dříve: Bylinky, kopřivy a spol. Bylinek,
které můžete pěstovat na
zahrádce nebo na balkoně
v truhlíku, je veliká spousta.
Třeba taková bazalka společně
s rajčaty a mozzarellou lahodí
nejen oku, ale také chuťovým
pohárkům. O léčivých účincích
bylinek ani nemluvě.