Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.
Dnes: Těstoviny Neříkáme, že nejsou zdravé,
ale jíme jich až moc. Dopřáváme si je ve
formě hlavních jídel i jako přílohy. A většinou kupujeme ty nejlevnější, což je chyba. Opravdu zdravé jsou totiž ty
celozrnné, špaldové, špenátové, a hlavně bezvaječné.
Dříve: Jáhly a pohanka O tom, co jsou probiotika
a rozpustná a nerozpustná
vláknina, neměly naše babičky ani páru, stejně tak ale moc
neznaly zažívací potíže. Velkou zásluhu na tom měly hlavně
zdravé obiloviny, jako jsou jáhly, pohanka nebo kukuřice,
které neobsahují lepek a jsou zdrojem cenných minerálních
látek, vitaminů, vlákniny a rutinu, což je látka, která
zpevňuje stěny cév a žil, snižuje krvácivost dásní a pomáhá
léčit hemeroidy.