Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.
Dnes: Smažené brambůrky Svalit se večer k televizi s pytlíkem chipsů, to by
nám šlo dobře. Ale nad tím, jakou
pohromou jsou tyto smažené,
přesolené a kalorické brambůrky
pro naše zdraví, už nepřemýšlíme.
Sůl zadržuje v organismu vodu
a její nadměrný přísun škodí
ledvinám a zvyšuje krevní tlak,
což s sebou nese větší riziko
kardiovaskulárních onemocnění.
Dříve: Pučálka Pučálka je staročeské
jídlo z naklíčeného hrachu,
které se baštilo hlavně
o Velikonocích. Když
hrách nabobtná, nasucho
se opraží nebo se dá na
několik minut péct do
trouby a poté se lehce
osolí nebo okoření. Prostě
taková zdravá varianta
popcornu.