Byly to totiž moudré ženy. Pojďme si připomenout, čím že nás to babičky krmily a proč to bylo lepší. Třeba nás to přiměje změnit své stravovací i kuchtící návyky.
Dnes: Hranolky s tatarkou Asi každá z nás si občas
pošmákne na smažáku
s pořádnou porcí hranolek, které
jsou ukryté pod čepicí tatarské
omáčky. Častá konzumace
smažených hranolek se ale
může odrazit jak na naší linii,
tak na hladině cholesterolu
v krvi. A na rozdíl od brambor
není v křupavých, dozlatova
smažených hranolkách po
vitaminech a minerálech ani
památky.
Dříve: Brambory s tvarohem Jako malá holka jsem trávila
čas s babičkou na zahrádce,
kde mi k obědu často vařila
brambory ve slupce, které
pak servírovala s tvarohem,
posypané pažitkou. A dobře
dělala. Tohle jídlo obsahuje velké
množství vitaminů skupiny
B, draslíku,
vlákniny
a dalších
cenných
látek.