I potraviny se rády přetvařují

Zdraví 27. 8. 2013

Mnoho výrobků se tváří jako nejzdravější pokrmy na světě. Skutečnost je ale jiná. Řada jídel, která na první pohled vypadají zdravě a dietně, a proto si je častokrát dopřáváme, co hrdlo ráčí, zdaleka tak košer není. Které pokrmy se dostaly na náš seznam lhářů?

4. Pufované pečivo

jídlo 3
zdroj: www.thinkstock.cz

Rýžové, žitné, kukuřičné nebo pšeničné pufované chlebíky skrývají pod nálepkou „dietní a lehké“ stejné množství kalorií jako obyčejný rohlík. Na rozdíl od běžného celozrnného pečiva procházejí zrna kvůli formování vysokým tlakem a teplotou, takže po jejich konzumaci se obsažený škrob rychleji rozloží na jednoduché sacharidy, což zvyšuje glykemický index pufovaných chlebíčků na 82.

A my tak po nich dostaneme brzo hlad. Pokud už chcete zvolit dietnější základ k sýru, šunce nebo džemu, sáhněte po knäckebrotech.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
ROZUMÍM