8 důvodů, proč si dát čokoládu

Zdraví 1. 9. 2013

Jasně, prostě nám chutná. Ale my si teď probereme i jiné, mnohem důležitější důvody, proč není od věci si jednou za čas čokoládu dopřát, a to prosím klidně ve větším množství!

3. Snižuje tlak

čokoláda 3
zdroj: www.thinkstock.cz

Podle americké studie mají lidé, kteří si pravidelně dopřávají porci hořké čokolády, nižší krevní tlak i hladinu „zlého“ (LDL) cholesterolu v krvi. Tím pádem je u nich riziko infarktu a mrtvice nižší než u těch, kteří nad čokoládou ohrnují nos.

Milé dámy, až příště budete zase držet dietu, zařaďte si do ní štráfek, nebo aspoň kostičku hořké čokolády denně. Prodloužíte si tak život a vaši linii to nijak neohrozí.