Vyzkoušejte nejlepší sladký recept s tvarohem

Podzimní kampaň 9. května 2018

Tvarohový koláč s citronem - geniální koláč, který budete péct každý víkend! Příprava vám možná přijde poněkud nezvyklá, ale výsledek je paráda.

Doba přípravy: 15 minut + 40 minut pečení

Suroviny na 10 porcí:

250 g másla

Těsto: 3 hrnky polohrubé mouky • 1 hrnek cukru moučky • 1 prášek do pečiva

Náplň: 750 g měkkého tvarohu • 1 hrnek moučkového cukru • 1 vanilkový cukr • 3 vejce • 500 ml mléka • kůra i šťáva z 1 většího citronu

  1. Hlubší plech velmi vydatně vymažte máslem, zbytek schovejte na později.

  2. Těsto: Důkladně promíchejte prosátou mouku s cukrem a práškem do pečiva.

  3. Náplň: Smíchejte tvaroh, oba cukry, vejce, mléko, citronovou kůru a šťávu.

  4. Dva hrnky moučné směsi (těsto) vyklopte na vymazaný plech, zalijte řídkou tvarohovou náplní a rovnoměrně na ni rozsypte sypký zbytek. Celý povrch koláče bohatě poklaďte plátky zbývajícího másla.

  5. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 30–40 minut. Pokud vám na dně plechu nakonec zůstane trochu suché mouky, nevadí, kvalitě našeho lahodného koláče to neuškodí.

Další recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Vlasta.