Burgery s bazalkovým hermelínem

Podzimní kampaň 28. června 2020

Máte-li dobré maso na burgery, pak je není třeba příliš kořenit, ani to nedělejte, aby vynikla chuť kvalitního masa. O zbytek už se postará bazalka s hermelínem.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny na 4 porce:

500 g mletého hovězího masa • 2 jarní cibulky • 1 lžíce worcesterské omáčky • sůl • pepř • 1/2 hermelínu • 8 lístků čerstvé bazalky

  1. Hovězí maso odblaňte a dvakrát umelte nebo nasekejte v mixéru. Můžete koupit i maso mleté, ale dejte si pozor, aby neobsahovalo konzervační soli. Cibulky nakrájejte na jemné proužky a dobře je promíchejte s masem, worcestrem, solí a pepřem.

  2. Hermelín rozkrájejte na čtyři kousky a každý obtočte lístky bazalky a poté obalte masem. Vytvořte kulaté karbanátky, vysoké asi 1 cm, a ty grilujte na roštu po každé straně asi 7 minut.

  3. Burgery podávejte s čerstvým zeleninovým salátem, bagetou či chlebem pita, před podáváním také opečenými na grilu.

Tip: Připravte si masové placky do zásoby, zmrazte – a budete je mít celé léto po ruce!