Máte pořád depku? Tak ze života vymeťte harampádí

Psychologie 31. 8. 2012

Jak se cítíte v neuklizeném pokoji? Moc dobře asi ne. A stejné je to i se životem. Naučte se používat těchto 6 „úklidových“ prostředků.

depka vareni

Pokud se nedostanete z kuchyně, protože vaříte pro každého to, co má nejradši, zrevideujte jídelníček. Radši si odpočiňte u oblébeného seriálu.

zdroj: www.thinkstock.cz

4. Upřímně řekněte: kvůli komu to děláte?

Možná spoustu věcí děláte jen tak ze zvyku, přestože vás dávno ničím neobohacují. Možná vás ničím neobohacovaly nikdy! Nestalo se vám, že jste převzala manželova koníčka, přestože vás křížovkaření nebavilo? Myslela jste si, že vás bude společný zájem sbližovat, ale vy jste si přece blízcí i tehdy, když nesedíte nad osmisměrkou. Můžete třeba zkusit malovat, pokud vás to lákalo. Budete ve stejné místnosti, a můžete mu od plátna napovídat „cizinec na čtyři – Ital“.

Zvažte taky, že některé věci možná děláte pro ostatní, aniž by o to vlastně stáli.

Vyváříte v sobotu dva druhy oběda, aby byl každý spokojený? Bolí vás pak záda a nestihnete se kvůli tomu podívat na seriál? Možná pak své rodině vyčítáte, že se pro ně obětujete a oni si toho neváží… Pravděpodobně máte pravdu. Nejen že si toho neváží, oni o to zřejmě vůbec nestojí! Výsledkem vašeho snažení je potom frustrace nejen z toho, že nemáte svůj čas pro sebe, ale navíc z nevděku.