Máte pořád depku? Tak ze života vymeťte harampádí

Psychologie 31. 8. 2012

Jak se cítíte v neuklizeném pokoji? Moc dobře asi ne. A stejné je to i se životem. Naučte se používat těchto 6 „úklidových“ prostředků.

depka prace

Poctivě přemýšlejte, jestli opravdu musíte zůstat ve špatné práci. Jestli ano, zkuste na ní najít něco pozitivního.

zdroj: www.thinkstock.cz

5. Rozhodněte se: peníze, nebo život

Možná vás trápí zaměstnání, což je zlé, protože není vhodná doba na zbavení se příjmu. Možná byste ale našla uplatnění v oboru, který by vám seděl lépe. Dokud se nezeptáte, tak to nezjistíte.

Třeba vám nabídnou v jiné práci, která by se vám líbila, plat o tisíc korun menší, než máte teď. Jenže nestojí náhodou těch tisíc korun za to, abyste se více než osm hodin pětkrát do týdne cítila šťastnější?

Jsou lidé, kteří zjistí, že pro ně má spokojenost s prací i daleko větší cenu. Je mnoho případů velmi dobře placených manažerů, kteří utekli ze svých teplých míst tam, kde se cítili opravdu užiteční.

Pokud nemůžete hazardovat, zkuste si najít na své práci něco pozitivního. Možná sice děláte nudnou činnost, ale vaše kolegyně jsou zároveň kamarádky, takže máte možnost se s nimi denně vidět. Nebo máte práci blízko bydliště, takže nemusíte na rozdíl od tisíců lidí trávit hodiny denně v dopravních prostředcích.

Prakticky na všem se dá najít něco pozitivního – stačí jen pozitivní přístup.