Máte pořád depku? Tak ze života vymeťte harampádí

Psychologie 31. 8. 2012

Jak se cítíte v neuklizeném pokoji? Moc dobře asi ne. A stejné je to i se životem. Naučte se používat těchto 6 „úklidových“ prostředků.

depka feng

Podle Číňanů platí, že si musíte udělat v životě prázdné místo na to, aby mohlo přijít něco nového a hezkého. Platí to i pro obytné prostory.

zdroj: www.thinkstock.cz

6. Udělejte si místo pro něco nového

Kolik věcí, které doma máte, je k ničemu nebo dokonce pro zlost? Číňané, jejichž spokojenost je založena na nauce feng šuej, jsou si jisti: Chceme-li v životě nové a hezké, musíme se zbavit starého a ošklivého. Vše závisí na energii čchi, která prostupuje lidským tělem i okolním prostředím. Přenáší se světlem, vodou, zvukem a prostřednictvím sluneční energie. Cítíte-li se šťastně, bude kolem vás proudit čchi spojená se svěžestí. Při depresi bude tok čchi pomalý, nezdravý.

Dobrý vliv na člověka nemá energie, která nemůže volně proudit, třeba v místnostech, kam proniká málo denního světla. Možná nemůžete změnit svůj byt, ale určitě můžete změnit zařízení. Čchi totiž brzdí i přeplněnost místností, kde jsou spousty předmětů, zbytečného nábytku a věcí beze smyslu.

Pomalu proudící energie čchi s sebou vždycky nese riziko hromadění, což může vyvolávat deprese.

Pro ty, kdo chtějí více vydělávat, odborníci doporučují zbavit se věcí, které jste si koupili v době největší nouze. Přitahují totiž energii nedostatku, takže byste se jí v bytě nezbavili.

Uznejte, že něco na myšlenkách na energii věcí být může. I kdybyste nevěřila na feng šuej, určitě sama víte, že některé předměty ve vás vyvolají vzpomínky na nepříjemné i bolestné události. Chcete mít pořád na očích něco, co vás zraňuje? Něco, co jenom zabírá místo novým věcem? Pryč s tím!