3 nejlepší recepty z piva

Vaření a recepty 9. 6. 2015

Pokud patříte mezi fanoušky zlatavého moku, ke čtení této rubriky vás dlouho zvát nemusíme. Pivo má své kouzlo, může dominovat, ale také jen pokrm lehce podtrhnout. Na talíři nakonec zaujme
i ty, kteří ho jinak nepijí. Pojďte se nechat přesvědčit!

pivni pomazanka

Pivní pomazánka

Suroviny na 4 porce: 
100g zrajícího sýra (např. romaduru) • 150 g mascarpone • 50 ml světlého piva • drcený kmín • mleté chilli • 2 jarní ci- bulky • 1 bageta • sůl • pepř

  1. Vyndejte všechny suroviny 
z lednice a nechte je rozehřát na pokojovou teplotu.

  2. Nastrouhejte romadur a vidličkou ho smíchejte s mascarpone a pivem. Směs utřete dohladka.

  3. Pomazánku podle chuti osolte, opepřete a přidejte kmín, chilli a jemně pokrájenou cibulku. Podávejte s plátky opečené bagety.

Tip: Pomazánkové máslo vám
 na místě mascarpone prokáže stejně dobrou službu.