3 nejlepší recepty z piva

Vaření a recepty 9. 6. 2015

Pokud patříte mezi fanoušky zlatavého moku, ke čtení této rubriky vás dlouho zvát nemusíme. Pivo má své kouzlo, může dominovat, ale také jen pokrm lehce podtrhnout. Na talíři nakonec zaujme
i ty, kteří ho jinak nepijí. Pojďte se nechat přesvědčit!

pivni gulas

Vepřový pivní guláš s fazolemi


Suroviny na 4 porce: 2 lžíce oleje • 1 velká cibule + 1 malá na ozdobu • 3 červené papriky • 1 lžíce rajčatového protlaku • 400 g vepřového plecka • 1 stroužek česneku • 200 ml vývaru • 200 ml svět- lého piva • 2 bobkové listy • špetka chilli • 1 plechovka bílých fazolí • sůl • pepř

  1. Ve větším kastrolu rozpalte olej a restujte v něm jemně pokrájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Asi po minutě přidejte rajčatový protlak a restujte další minutu. Přihoďte na menší kousky nakrájené maso a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a ještě 2 minuty restujte.


  2. Přelijte maso vývarem a pivem. Přidejte bobkový list a chilli
a vařte pod pokličkou asi 45 minut. Přidejte fazole i s nálevem a vařte dalších 10 minut, nebo dokud se maso nebude rozpadat.


  3. Pár fazolí rozmačkejte o stěnu hrnce, aby se guláš zahustil. Podle své chuti guláš dosolte. Podávejte ho posypaný jemně nakrájenou cibulí a hrubě mletým pepřem.

Tip: Do guláše můžete použít sušené fazole, nezapomeňte je ale přes noc namočit a včas předem uvařit. K masu je pak vmíchejte hned na počátku vaření.