Pomazánka z vajec a tresčích jater
Suroviny na 4 porce: • 4 vejce uvařená natvrdo • 1 plechovka tresčích jater • 1 svazek ředkviček • 1 malá cibule (nebo jarní cibulka) • 100g lučiny • 1 hlávkový salát • sůl
Vejce oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Tresčí játra slijte. Ředkvičky operte, odřízněte z nich kořínky a nať a nakrájejte je na nudličky. Cibuli oloupejte a jemně ji nasekejte.
Lučinu vložte do misky, přidejte nastrouhaná vejce a tresčí játra rozmačkaná vidličkou. Všechno dobře promíchejte. Na závěr do směsi zlehka vmíchejte cibulku a ředkvičky. Dejte pozor, abyste křehké nudličky ředkviček nepolámali. Pomazánku podle chuti dosolte. 3Vajíčkovou pomazánku s tresčími játry podávejte na listech salátu s pečivem.
Tip: Místo lučiny můžete použít i tvaroh. Výborný je také krémový sýr nebo pomazánkové máslo.