Tři raw delikatesy, které vás v létě ochladí

Vaření a recepty 28. 7. 2016

Čerstvá strava je pro léto ideální, ale připravovat pořád stejné saláty může rychle omrzet. Máme pro vás proto inspiraci, jak si jídelníček obměnit a ozvláštnit o nové, čerstvé a chutné recepty z raw kuchyně. Jsou nejen neskutečně dobré a nápadité, ale také snadné a lehce stravitelné. Vzhledem k tomu, že se tepelně neupravují, navíc dodají tělu živiny, které se během normální přípravy ztrácejí.

canelloni
foto:

Cannelloni s pestem a mandlovou ricottou

Suroviny:

Pesto: • 1 šálek bazalkových listů • ¼ šálku listů baby špenátu • ¼ šálku extra virgin olivového oleje • ¼ čajové lžičky himalájské růžové soli • 1 čajová lžička citronové šťávy• pepř dle chuti • česnek dle chuti

Mandlová ricotta: • 1 šálek mandlí (namočených na 8 hodin a oloupaných) • 2 čajové lžičky citronové šťávy • ¼ šálku vody • ½ čajové lžičky lahůdkového droždí • ¼ čajové lžičky soli

Omáčka marinara: • 2 šálky rajčat zbavených semínek • 2 lžíce cibule • 1 čajová lžička česneku • ¼ šálku rajčat sušených na slunci (namočených na 4 hodiny) • 3 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka/oregano/tymián…) • 3 lžíce olivového oleje

  1. Suroviny na pesto rozmixujte do hladké směsi ve stolním mixéru a přidejte ½ šálku nasekaných nebo namletých piniových oříšků či pistácií.
  2. Obě omáčky rozmixujte odděleně na hladkou směs v mixéru.
  3. Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Tři plátky položte mírně přes sebe, abyste vytvořili větší plát, naplňte ricottou z ořechů, pestem, malým měsíčkem rajčete a zarolujte.