Nejlepší sladké knedlíky na světě: 3 recepty, které musíte vyzkoušet

Vaření a recepty 8. 9. 2016

Z ovoce, které nestihnete sníst čerstvé nebo je nezavaříte do marmelád a kompotů, udělejte ty nejlepší knedlíky na světě.

bramborovo tvarohove knedliky
foto:

Ovocné knedlíky z bramborovo–tvarohového těsta

Nahrazení části tvarohu v těstě na knedlíky bramborami slibuje kromě příjemného chuťového zážitku i úsporu vaší peněžence.

Doba přípravy: 15 minut + 10–20 minut vaření

Suroviny na 6 porcí: • 350 g brambor • 200 g tvarohu •1 vejce • 350 g hrubé mouky • ovoce (nejlépe blumy nebo švestky) na plnění • perník a cukr krupice na posypání • rozpuštěné máslo na přelití • sůl

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nechte je vychladnout. Pak je najemno nastrouhejte nebo prolisujte, přidejte tvaroh, vejce, prosátou mouku se špetkou soli a vypracujte v hladké těsto.
  2. Vyválejte ho do tvaru válečku, ze kterého odkrajujte stejně velké kousky. Zploštěte je a naplňte ovocem.
  3. Vkládejte do vroucí osolené vody, promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu, pokud se tak již stalo, lehce je vařečkou odloupněte a vařte asi 10–15 minut (podle velikosti ovoce).
  4. Podávejte hustě posypané nastrouhaným perníkem a cukrem a bohatě přelité rozpuštěným máslem.