Pečená sýrová jablíčka
Jaro se blíží mílovými kroky, oslavte jeho budoucí příchod s těmito vynikajícími jablíčky doplněnými variací sýrů. celý článek
Krůtí nudličky s mangem
Podle lékařů a výživových poradců bychom měli konzumovat luštěniny mnohem častěji, než jsme zvyklí. Variací na úpravu luštěnin je hned několik, od kaší, polévek, ... celý článek
Ostré rolky v rajčatové omáčce
Klasickou rajskou "na sladko" známe všichni ze školních jídelen. Zkuste to pro tentokrát jinak a pokrm dochuťte do pikantnější podoby. celý článek
Jižanské brambory se špetkou kávy
Pozor, pozor, i když se tento recept jeví jako vegetariánský, přijdou si v něm na své milovníci masa. A vězte, že ač se to tak nemusí zdát, brambůrka vás pěkně ... celý článek
Kuřecí roláda: Klasika, která nezklame
Kuřecí roláda je nestárnoucí klasika, kterou potěšíte všechny hladové krky u stolu. A ještě k tomu krásně vypadá! celý článek
Zkuste chilli con carne
Na téhle texaské specialitě si pochutná nejenom JR a Bobby Ewingovi ze seriálu Dallas, ale určitě i vy! celý článek
Odlehčete tělu po svátcích: Papriky plněné kuskusem
Když máme začátek nového roku a ještě před týdnem jsme si pochutnávali nejen na vypečených dobrůtkách, rozhodli jsme se přejít rovnou na lehčí stravu. Protože čím ... celý článek
Pečené uzené s křenovou omáčkou
Závěrečný recept z našeho zabijačkového týdne potěší každého, kdo má rád lehké šimrání v nose. Hlavním chuťovým "nosičem" je v něm totiž křen. celý článek
Zapékané noky s mozzarellou a bazalkou
Tento ryze italský pokrm vám poslouží jako výživný oběd i chutná večeře. A samozřejmě doporučujeme si udělat domácí noky. celý článek
Sváteční krůta s ananasem
Chutná vám pizza Hawai? Pak si určitě zamilujete i tenhle způsob úpravy krůty. Ananas a brusinky jí dodají lehce sladkou, tropickou příchuť. celý článek
Kapusta plněná mletým masem
Kapusta poslouží stejně dobře jako třeba zelný list či paprikový lusk, tedy jako... celý článek
Štědrý večer po česku
Jestliže zůstáváte u staré dobré klasiky, smažený kapr s bramborovým salátem nesmí na vašem štědrovečerním talíři chybět. celý článek
Německá vinná klobása se zelím
Německá záliba v zelí je pověstná. Není se proto čemu divit, že je nedílnou součástí štědrovečerního hodování! K vinné klobásce se totiž náramně hodí a ještě je ... celý článek
Nepečené kokosové koule na poslední chvíli
Jestli máte rádi kokos, pak je tohle cukroví to pravé pro vás. A víte, co je na něm úplně nejlepší? Že se vůbec nepeče! celý článek
Originální dárek na poslední chvíli: Domácí bonbony
Cucavé bonbóny nejsou zrovna nejzdravější, ale Vánoce jsou od toho, abychom hřešili. Tak směle do nich! celý článek