Vystajlujte svůj byt polepenými stěnami. Vypadá to super

Zoo doma 5
A jestli jste milovníci koček, i tady je velká nabídka. Třeba ta s myškou na hraní (nejmenší, 21 cm, je za 157 Kč). Vše k dostání na www.dekoracni-samolepky.cz.
Domácnost 22. května 2013

Jestli přemýšlíte, jak oživit byt, a nenapadají vás vhodné barevné kombinace, popusťte uzdu fantazii a doplňte stěny květinami, stromy, zvířaty či abstraktními obrazci.

Nemusíte kvůli tomu zvát profesionálního malíře obrazů, vystačíte si se samolepkami. Nenechte se mást tím slovem. U mnoha z nich vůbec nepoznáte, že je to obrázek nalepený na stěnu, jsou na první pohled k nerozeznání od malby.

Jejich škála je obrovská. Pokoj proměníte v botanickou nebo zoologickou zahradu tak, že vám v obýváku na skále číhá lvice připravená ke skoku nebo v poletujícím chmýří pampelišek dovádějí motýli a kočka si pohrává s myší.

Jedním z nejoblíbenějších motivů samolepek na stěnu jsou zvířata. Nejčastěji si lidé lepí jejich siluety, zabydlely se hlavně v dětských pokojích, dokážou ale zajímavým způsobem ozvláštnit třeba obývák.

Postel v ložnici přemístíte na mořskou pláž se zapadajícím sluncem a na stropě dětského pokoje necháte v noci tlumeně svítit měsíc a hvězdy. Zvolit ale můžete i postavy, auta, symboly, nápisy, geometrické či abstraktní obrazce. Tvořiví jedinci si navrhnou vlastní vzory či si přinesou svoje obrázky.

Z fabriky, nebo na míru?

Samolepky jsou vyráběné z vinylové fólie, pracuje se s nimi jednoduše, i po dlouhé době drží barvy a tvar a jsou omyvatelné. Jejich cena začíná v řádech desetikorun a končí tisícovkami - záleží na motivu a na velikosti.

Zvolit si můžete i barvu a nemusíte se nechat svazovat nabízenými rozměry. Firmy, které samolepky vyrábějí, dokážou zhotovit prakticky jakýkoli motiv na míru, kterou potřebujete. Lepit by se měly na suchou, hladkou zeď. Pokud je hrubá či třeba mastná, je nutné ji vhodně ošetřit.

Samolepky můžete dát i na ledničku, dřevěnou skříň či skleněnou výplň okna. A když se vám okoukají, prostě je sloupnete, lepidlo po sobě nezanechávají. Rozhodně je to jednodušší než malovat celou místnost.

Polepy 2

Samolepkami nemusíte zdobit jen zdi, vyrábějí se v mnoha úpravách a pro různé povrchy. A každou místnost dokážou vtipně oživit. Třeba jako mimozemšťané na vypínači (nejmenší 6 x 6 cm za 98 Kč).

foto:
Polepy 1

Milovníci přírody zas ocení abstraktní strom na ledničce (nejmenší varianta 40 x 37 cm za 180 Kč). Oba motivy jsou k dostání v různých barevných variantách i velikostech na www.talocan.cz.

foto: