Potřebujete:
6 vajec 1 menší cibuli 1 jarní cibulku 1 kostku droždí 2 lžíce olivového oleje mletý pepř sůl
Postup:
- Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a jarní cibulku na kolečka.
- Cibuli orestujte na rozpáleném oleji. Až zesklovatí, přidejte rozdrobené droždí a při střední teplotě je rozehřejte a míchejte, dokud nezhoustne.
- Jakmile začne droždí tmavnout, přidejte kolečka cibulky a rozšlehaná vejce. Osolte, opepřete a míchejte, dokud se vejce nesrazí. Pomazánku můžete podávat teplou i studenou a ozdobit ji podle chuti čerstvými bylinkami a zeleninou.
Co na to odbornice na zdravý život?
Zuzana Kuliszová, výživová poradkyně: „Droždí je výborným zdrojem vitaminů skupiny B, které udržují v kondici naši nervovou soustavu a pokožku, hojí drobné ranky a prasklé koutky úst. Obsahuje chrom, který udržuje hladinu glukózy v krvi a snižuje chuť na sladké. Vejce je skvělým zdrojem bílkovin bohatých na esenciální aminokyseliny, které organismus potřebuje pro zdravý vývoj a obnovu buněk. Jedno středně velké vejce má navíc pouhých 80 kalorií!“