Hoďte to na gril: S našimi recepty vás budou milovat!

Vaření a recepty 5. 7. 2016

Oheň a maso – tohle prověřené spojení nažene v létě ke grilům moře Češek i Čechů. Chcete-li patřit mezi mistryně a mistry oboru, vyzkoušejte následující recepty. Jsou nejlepší, což nám nezávisle potvrdilo 10 milovníků grilovačky z 10.

grilovaný ananas
foto:

Grilovaný ananas s mátovým cukrem

Na grilu lze připravit nejen steak, ale i jednoduchý letní dezert. Při ochutnání mátového cukru budete mít pocit, že jste se na chvíli přenesli do Karibiku... K pití proto podávejte stylově karibský rum nebo si z bílého rumu a coly namíchejte koktejl Cuba libre.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny na 4 porce: • 1 ananas • 1/2 hrnku třtinového cukru • hrst máty • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limety

  1. Celý ananas oloupejte: Z každého konce odkrojte asi 2 cm, ananas postavte na výšku a slupku ořežte asi v centimetrové tloušťce. Malým ostrým nožem vykrájejte zbylá očka, řez veďte do spirály kolem celého ananasu. Plod rozkrojte od listů ke spodní straně na čtvrtky. Odkrojte tuhý střed a každou čtvrtku ještě rozdělte na osminky a ty překrojte na poloviny.
  2. Kousky ananasu ogrilujte po všech stranách, celkem asi 4 minuty.
  3. Zatím promíchejte cukr s jemně nastrouhanou kůrou a šťávou z limety a nasekanou mátou.
  4. Kousky ananasu napíchejte na špejle a podávejte s mátovým cukrem, do kterého si každý bude jednotlivá sousta namáčet.

Tip: Bude-li v létě horko i večer, přidejte ke každé porci kopeček osvěžující citronové zmrzliny.

NAMÍCHEJTE NA BARBECUE PARTY OSVĚŽUJÍCÍ DRINKY!