Hoďte to na gril: S našimi recepty vás budou milovat!

Vaření a recepty 5. 7. 2016

Oheň a maso – tohle prověřené spojení nažene v létě ke grilům moře Češek i Čechů. Chcete-li patřit mezi mistryně a mistry oboru, vyzkoušejte následující recepty. Jsou nejlepší, což nám nezávisle potvrdilo 10 milovníků grilovačky z 10.

carpaccio z grilované řepy
foto:

Carpaccio z grilované řepy

Pomozte „Popelce“ řepě vyloupnout se do princeznovské krásy. Podobně jako v pohádce k tomu nepotřebujete mnoho, jen pár pomocníků a odvahu bořit stereotypy.

Doba přípravy: 15 minut + 30 minut chladnutí + 10 minut grilování

Suroviny na 6 porcí: • 6 mladých řep • 1 bobkový list • 1 badyán • 1 rulička skořice • několik snítek hladkolisté petrželky • 100 g sýra Feta • extra panenský olivový olej • sůl •pepř •

Marináda: • 3 lžíce olivového oleje • 1 lžíce balzamikového octa • šťáva z 1 pomeranče • 2 stroužky česneku • mletý koriandr • sůl • pepř

  1. Řepy omyjte, oloupejte a povařte 10 minut ve vodě s bobkovým listem, badyánem a skořicí.
  2. Marináda: Olej promíchejte v misce s balzamikovým octem, šťávou z pomeranče, prolisovaným česnekem a špetkou mletého koriandru. Osolte a opepřete.
  3. Horké řepy nakrájejte na plátky silné 3mm, dejte je do misky s marinádou a nechte v ní vychladnout.
  4. Rozehřejte gril a řepu na něm při mírnější teplotě ogrilujte, asi 4 minuty po každé straně. Při grilování potírejte řepu zbylou zálivkou.
  5. Ogrilovanou řepu posypte nasekanou petrželkou a kousky sýra, osolte a opepřete. Pokapejte ji olivovým olejem a podávejte s pečivem.

Tip: Pokud budete mít opravdu mladé řepy, schovejte si jejich lístky na konečné ozdobení salátu. Jsou totiž také k jídlu a skvěle chutnají.

VYZKOUŠEJTE DOBROTY BEZ MASA PRO FAJNŠMEKRY!