U čeho se pobavíte tento týden (1.10.-7.10.)

Zábava 1. října 2012

Cesta do lesa potěší i teď na podzim – o tom vás přesvědčí nový český film Tomáše Vorla. Proti splínu deštivých večerů je ideální zbraní snímek se čtveřicí skvělých hereček Zbožňuju prachy! či roztomile pikantní komedie o vzniku vibrátoru. A na vážnější notu - nový pohled do soukromí hvězdné Lídy Baarové najdete v nové knize.

Do kina vyrazte na…

Cesta do lesa

cesta do lesa

Romantická komedie režiséra Tomáše Vorla navazuje na jeho dvanáct let starý film Cesta z města. V té se Tomáš Hanák coby workoholický „ajťák“ Honza rozhodl radikálně změnit svůj život a z velkoměstského chaosu utekl do venkovské chalupy. A tam ho nacházíme v novém filmu.

Se ženou Markétou (Bára Schlesinger), dcerou Anynou (Anna Linhartová) a synem Sayenem (Vojta Vovesný) žije po svém, pracuje v lese jako pomocný dělník, zatímco manželka Markéta se živí masážemi a alternativním léčením pacientů. Ovšem používá k tomu různé psychotropní rostliny a houby, což vede ke konfliktu se starousedlíky a poté s protidrogovou policií. Ve šlépějích svých „ekologických“ rodičů kráčí i dcera Anyna, která se nejradši toulá po lesích.

V rolích starousedlíků se setkáme s Bolkem Polívkou a Evou Holubovou, jejichž syna Ludvu hraje Tomáš Vorel jr.

V televizi se podívejte na…

Zbožňuju prachy! (3.10., Nova Cinema, 22.10)

zbožňuju prachy

Pohodová romantická komedie o kamarádkách, které musejí čelit problémům středního věku, svedla před kameru režisérky Nicole Holofcener skvělou čtveřici hereček - Jennifer Aniston, Frances McDormand, Catherine Keener a Joan Cusack.

Divačky mohou s hrdinkami nahlédnout do života v Los Angeles a bavit se jejich životními eskapádami, líčícími partnerské, milenecké, rodičovské a manželské radosti i starosti hrdinek. A společné pak mají to, že se jen s těžkým srdcem smiřují s přibývajícími roky. Přesto úsměv a dobrá nálada převažují, hlavně že jedna druhou dokážou podržet i v těch nejchoulostivějších životních situacích.

Přečtěte si…

(Ne)milostivé léto L. B.

Lída Baarová

Novinka na českém knižním trhu odhaluje dosud neznámé peripetie ze života Lídy Baarové, hvězdy a nejkontroverznější krásky českého filmu. Kniha německé publicistky s českými kořeny Very Vogeler se na pulty knihkupců v Německu dostane až příští rok, takže její české vydání v překladu Jindřicha Brože je světovou premiérou.

(Ne)milostivé léto L. B. vychází z deníku německé předválečné herečky Hildy Körberové, důvěrné kamarádky Lídy Baarové v době, kdy začínala svou kariéru filmové hvězdy německé UFY. Společně s ní prožívala nejen filmové úspěchy, ale i všechny ostatní okolnosti jejího berlínského pobytu, včetně vztahů s německou filmovou superstar Gustavem Fröhlichem a později i s říšským ministrem propagandy Josefem Goebbelsem.

Vůbec poprvé tak budou mít čtenáři možnost poznat skutečný život Lídy Baarové a charakteristik obou fatálních vztahů. Tedy nikoliv to, co ona sama později pod tlakem událostí cenzurovala ve svých pamětech a čeho se drží i její další životopisci.

Na DVD si pusťte…

Vrtěti ženou

Vrtěti ženou

Tato britská romantická komedie zasazená do Anglie konce 19. století vzbudila už loni při svém uvedení v kinech velký ohlas. Zábavnou a vtipnou formou líčí vynález mechanického vibrátoru – nejpopulárnější a nejrozšířenější erotické pomůcky.

Hrdina příběhu, mladý doktor Mortimer Granville, nastoupil jako asistent londýnského lékaře Dalrympleho, odborníka na léčbu ženské hysterie. S překvapením zjistil, že jako nejúčinnější léčebnou pomůcku používá ctihodný lékař s velkým úspěchem „ruční masáž“ intimních partií pacientek. Ovšem protože je to pro lékaře fyzicky náročné a trápí ho křeče v rukou, nabídne pomoc jeho pokrokově smýšlející přítel, lord Edmund a společně přetvoří elektrickou prachovku v první mechanický vibrátor.

V hlavních rolích účinkují Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Rupert Everett, Felicity Jones a Jonathan Pryce.