Cameron Diaz: Lepší je mít srdce zlomené než prázdné

Zábava 28. října 2012

Čerstvá čtyřicítka vypadá o deset let mladší, dostává zajímavé role, tak už chybí jen ten pravý...

Posledního srpna oslavila čtyřicátiny. Přiznejme si, že většina žen o oslavu tohoto výročí moc nestojí, některé ji svým blízkým dokonce zatrhnou. Ona to však bere s klidem: „Život se určitě zlepšuje, jak člověk stárne. Nechtěla bych, aby mi bylo znova dvacet. Cítím se líp než kdysi, jsem silnější, schopnější, mnohem víc v klidu.“

Ta blondýnka v Masce

Cameron vypadá jako dobrodružka a opravdu taková je. V šestnácti vystřelila z rodného hnízda v kalifornském San Diegu a živila se jako modelka v Japonsku, Austrálii, Mexiku, Maroku, ve Francii. Domů se vrátila za pět let.

Když ji agentura vyslala na konkurz do filmu Maska, neměla žádné herecké zkušenosti. Ovšem všechny strhla svým vystupováním a působivý je i její výkon ve filmu. Ten se stal v roce 1994 hitem kin a přes noc udělal z modrooké blondýnky hvězdu.

Nezpychla a hrála i v nízkorozpočtových filmech. Pak přišel další film, který, jak trefně píšou filmové servery, její úspěch „zabetonoval“. Komedie Něco na té Mary je se dnes už počítá ke kultovním kouskům.

diaz

V komiksové Masce to roztočila s Jimem Carreym.

foto:
Diaz

V roce 1996 si zahrála s Keanu Reevesem ve filmu Líbánky bez ženicha.

foto:

Penis a holý zadek

Režisérům, bratrům Farrellyovým, se tehdy v branži moc nedařilo, a tak chtěli na rozloučenou natočit něco pořádně praštěného. Začali tím, že Peter adeptům na role ukázal svůj penis a čekal, co to s nimi udělá. Podobné scénky předváděl i během natáčení. Třeba aby Cameron pěkně zaječela ve scéně, kdy z okna padá pes, vystrčil na ni pro změnu holý zadek.

Některé situace už byly trošku přes, jako když Mary nevědomky použije místo gelu na vlasy, víte co (kdo neví, je to sperma), a sami režiséři uvažovali, že scénu vystřihnou. Nakonec ji tam nechali. Další nezapomenutelná scénka, kdy si Ted (Ben Stiller) skřípne do zipu část svého mužství, se prý skutečně stala kamarádovi režisérů.

Pokud jste dostali chuť si tu bláznivinu zopakovat, všimněte si tam Cameronina táty Emilia. Je to dlouhovlasý vousáč, vězeň, který si posměšně měří Teda, když ho propouštějí z vězení poté, co byl omylem obviněn z vraždy.

Když si znovu film pouští Cameron, určitě si vzpomene také na otřes mozku, který jí přivodil náhodně letící míček při natáčení na golfovém hřišti.

diaz

S Ashtonem Kutcherem se pobavili při natáčení Mejdanu v Las Vegas.

foto:
diaz

Nový film stojí za vidění. Cam si vyzkoušela, jaké by mohlo být chodit s těhotenským bříškem. Sluší jí to jako vždy.

foto:

Něco na těch mužích je

Mechanismus pocení

SUPER POSTAVA: jako správná Kaliforňanka miluje Cam pláže, kde surfuje a jezdí na bruslích. Za hodně určitě vděčí i originálnímu mixu genů - táta je Kubánec, maminka má v rodině Angličany, Němce a původní Američany.

ZÁŘIVÝ ÚSMĚV: O bělost zubů se starají pravidelně odborníci, Cameron k ní přispívá tím, že nekouří a nepije červené víno. Její trik jsou i sytě červené rtěnky, které mají modrý nádech.

VYCHYTANÝ ÚČES: je posedlá svými vlasy. Nesmí je stříhat nikdo jiný než kamarádka vizážistka. Jenže naposledy si nějak nerozuměly, a když Cameron uviděla nový krátký účes v zrcadle, rozplakala se.

Cameron se mužům hodně líbí a funguje to i obráceně. Na seznamu slavných ex figuruje třeba Matt Dillon, kolega z filmu o Mary, další herec Jared Leto nebo hrající zpěvák Justin Timberlake.

Ona to komentuje: „Nenapadlo by mě, že budu chodit s někým z nich, nikdy! Nemají nic společného. Ale já zbožňuju být zamilovaná a láska přichází z různých míst. Když jsem měla zlomené srdce, řekla jsem kamarádovi: Opravdu to moc bolelo! On mi na to odpověděl, že to jen dokazuje, kolik jsem schopná dávat lásky. Radši bych si nechala tisíckrát zlomit srdce než nikdy nemilovat.“

V novém filmu Jak porodit a nezbláznit se hraje Cam ženu, která nečekaně otěhotní. Okolo dětí ve skutečném životě trochu mlží: „Společnost tlačí na ženy v tom, aby se ubíraly určitým směrem. Já jsem nikdy neřekla, že děti mít nechci, jen na ně ještě nedošlo. Nevím, co se stane s mým životem. Možná nakonec dítě adoptuju. Kdoví?“

Možná to dopadne jinak. Cameron prý právě randí se zpěvákem Seanem Combsem a ten už zplodil dětí šest.