U čeho se pobavíte tento týden (29.10. do 5.11.)

Zábava 29. října 2012

Nemůžete si nechat ujít mužného Daniela Craiga v údajně nejlepší bondovce všech dob, erotický bestseller Padesát odstínů šedi nebo první díl nové StarDance. Nebo dáte přednost hollywoodské klasice Casablanca?

Do kina vyrazte na…

Skyfall

bavte se 1

Daniel Craig se znovu vrací na scénu coby Agent 007 v pořadí již třiadvacáté bondovce. On sám si zahrál ve dvou – Casinu Royale a Quantum of Solace. Napínavá podívaná propojená s humornou nadsázkou, s mužnými hrdiny a krásnými dívkami – a to pod režijní taktovkou skvělého režiséra Sama Mendese (natočil oscarovou Americkou krásu), to nemůže zklamat! Tentokrát bude Bond ve filmu Skyfall čelit hrozbě neznámého útočníka, který napadne přímo britskou tajnou službu MI6. Craigovým zlodušským protihráčem je Javier Bardem. V dalších rolích uvidíme Ralpha Fiennese a Bena Whishawa, rodinu atraktivních bondgirls rozšiřují herečky Naomie Harris a Bérénice Marlohe.

Přečtěte si…

Padesát odstínů šedi

bavte se 4

Naše knihkupectví zaplavil úvodní díl románu E. L. Jamesové o sexu, který jako první v historii britského trhu pokořil milion stažení do čteček. A jaký příběh vášní a erotického dusna nás čeká? Nebo je to spíš červená knihovna s pikantní příchutí? Posuďte samy! Dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia Steelová, naivní a v sexu nezkušená, se vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, aniž by mohla tušit, jak tento muž změní její život i hodnoty. Christian je totiž nejen pohledný, chytrý, ale má i jedno tajemství. Naivní a nevinná Anastasia jím začne být úplně posedlá. A on skrývá nevšední sexuální fantazie… Velkou literaturu od tohoto románu nečekejte, ale pro odpočinek je ideální.

Podívejte se na televizi…

StarDance (3.11., od 20.00, ČT1)

bavte se 3

Kdo má rád tanec, krásné šaty, noblesní prostředí a nadto vtipné moderování Marka Ebena a šarmantní úsměvy Terezy Kostkové, může opět zasednout před televizi k další řadě oblíbené taneční show StarDance. Čeká nás ještě efektnější podívaná díky speciální kamerové jízdě, která bude lépe snímat taneční páry. V porotě zasednou z minulých řad známí Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Eva Bartůňková, jediným nováčkem v porotě je tanečník a herec Jan Révai. A které ze známých osobností se budou ucházet o titul Králů parketu? Dana Morávková, topmodelka Pavlína Němcová, herečka a zpěvačka Barbora Poláková, herec Oldřich Navrátil, hokejista Martin Procházka, stříbrná medailistka ve skoku o tyči z mistrovství světa v Ósace Kateřina Baďurová, herec David Švehlík a zpěvák Petr Bende.

Na DVD si pusťte…

Casablanca

bavte se 2

Humphrey Bogart a Ingrid Bergman ve strhující filmové romanci z roku 1942 v režii Michaela Curtize dokazují, že opravdu velké příběhy nestárnou. Vy si můžete s jeho hrdiny prožít příběh o lásce, kterou rozdělily tragické dějinné události. Američan Rick Blaine rozjíždí v době II. světové války v marocké Casablance noční podnik. Chodí sem každý, kdo potřebuje třeba falešný pas, nebo má chuť si trochu zahazardovat. Jednou do Rickova podniku zavítá bojovník proti fašismu Victor Laszlo spolu se svou ženou Ilsou. Chtějí sehnat vízum a co nejdříve uprchnout před gestapem do USA. Rick ale v Laszlově ženě poznává svou bývalou osudovou lásku. Zanedlouho se dá pár znovu dohromady a plánují společně útěk. Ale zdánlivě cynický Rick stojí před dilematem: riskovat krk kvůli ženě, která ho v minulosti zradila, nebo si zachovat vlastní neutralitu… Film získal tři Oscary - za nejlepší film, režii a scénář.