U čeho se pobavíte tento týden (10.12. – 16.12.)

Zábava 10. prosince 2012

Ještě než naplno vypukne vánoční televizní pohádkové šílení, nabízíme všehochuť romantiky, dojetí, napětí i humoru.

Do kina vyrazte na…

Proti větru

proti větru

Francouzský idol Benoît Magimel je ústředním hrdinou mysteriózního dramatu režiséra Jalila Lesperta. Život Paula se změní poté, co jeho žena nenadále zmizí. Po roce hledání je zoufalý a bez východiska. Jeho poslední šancí je začít znovu od nuly. Odstěhuje se se svými dvěma dětmi do Saint-Malo, městečka, kde vyrůstal. Ale brzy zjišťuje, že všechno je jinak, než si představoval. Není vůbec snadné přiblížit se vlastním dětem, když má tolik problémů sám se sebou, aby se se ztrátou milované ženy vůbec vyrovnal. Není to zrovna veselý příběh, ale nepatetického dojetí si užijete dost a dost. Citlivější duše si tenhle nenápadný francouzský filmeček určitě vychutnají. V dalších rolích uvidíte Isabelle Carré, Antoina Duléryho či slavnou Audrey Tautou.

Přečtěte si…

Zmizela beze stopy

beze stopy

A po sentimentální filmové story o nových začátcích si dejme jednu pěknou porci napětí. Tu nám přináší kriminálka spisovatelky Deborah Crombie. Na začátku příběhu tým záchranářů objeví v řece mrtvolu vysoce postavené policistky Rebeky Meredithové. Jenže detektivu Duncanu Kincaidovi se do vyšetřování nechce. Má totiž za několik dní vystřídat svou ženu Gemmu na rodičovské dovolené s malou dcerou Charlottkou. Komplikovaný a politicky citlivý případ se však bez něj a také bez přispění jeho inteligentní manželky Gemmy neobejde. Zanedlouho se ukáže, že Rebečina smrt nebyla nešťastná náhoda a že mrtvá měla za života jak mnoho obdivovatelů, tak i nepřátel.

Podívejte se na televizi…

Milý Johne

(Prima family, 14.12., 20.00)

milý johne

Nebýt toho, že se stejnojmenného bestselleru spisovatele Nicholase Sparkse ujal špičkový švédský režisér Lasse Hallström, mohli bychom se obávat, že vznikne sentimentální hollywoodský slaďák o nešťastných milencích rozdělených válkou. I když se režisér nemohl od podstaty příběhu oprostit, love story Johna a Savannah je v Hallströmově verzi dojemná a uvěřitelná. Na začátku jejich lásky stála náhoda. Bez ní by se pravděpodobně nepotkali, natolik odlišné byly jejich světy. John Tyree (Channing Tatum) slouží u Zelených baretů, speciální jednotky americké armády, a do rodné Jižní Karolíny ho přivedl opušťák. Idealistická studentka Savannah Curtis (Amanda Seyfried) si tu pro změnu užívá prázdniny v honosném rodinném sídle. Z nesmělého oťukávání se po dvou společně strávených týdnech vyvinula hluboká láska. Jenže dovolenka i prázdniny skončily a milenci se vídají jen málo. Po 11. září se Johnova vojenská mise na Blízkém východě neustále prodlužuje. Zatímco Savannah má o milého strach a zoufale čeká na každý jeho dopis, John se trápí, protože neví, zda má upřednostnit touhu po Savannah, nebo profesionální odpovědnost.

Na DVD si pusťte…

Vrásky z lásky

vrásky z lásky

Zatímco v předchozím snímku prožívají osudovou lásku hrdinové na prahu života, protagonisty komediálního dramatu režiséra Jiřího Stracha jsou milenci na jeho sklonku. Ota (Radoslav Brzobohatý) je bývalý učitel a ve svém pokročilém věku má řadu vrtochů, kterými komplikuje život svému synovi a snaše. Nyní ho čeká náročná oční operace s nejistým výsledkem a on se rozhodne, že ještě musí vyhledat ženu, která kdysi dávno zásadně ovlivnila jeho život. Setkání s herečkou Janou (Jiřina Bohdalová) je ale jiné, než si představoval. Přesto je to právě tato vitální dáma, která nemíní nerezignovat na aktivní život a znovu zamotá jeho osudem. Díky ní se Ota vydává na ztřeštěnou cestu, na jakou by si možná ani v mladším věku netroufl. V dalších rolích uvidíme Ivana Trojana, Jiřinu Jiráskovou, Lenku Vlasákovou, Taťjanu Medveckou či Viktora Preisse.