Předvánoční Vídeň - to je vůně punče i záruka kvalitních nákupů

Zábava Komerční sdělení 16. prosince 2012

Vídeň je blízko především pro naše slovenské sousedy a pro obyvatele jižních cípů republiky. Čím dál častěji ale vážíme i cestu ze vzdálenějších koutů, protože jet do Vídně na předvánoční nákupy se zkrátka vyplatí - a to nejen finančně, ale především díky neopakovatelné atmosféře, kterou tu zažijete.

Příjezd do Vídně

Nejsnazší a nejrychlejší je cesta vlakem, který vás zaveze přímo do centra města. Pokud chcete jet přece jen autem, pak počítejte s docela napálenými částkami za parkovné. V centru se navíc téměř zaparkovat nedá. Proto doporučujeme dojet na nejbližší vlakové nádraží na kraji města (buď na Meidlung nebo až na Simmering) a dále pak metrem U3 do centra na Stephansplatz. Vánoční trhy - v čem jsou jiné než u nás?

Každoročně se mění nejkrásnější vídeňská náměstí - před radnicí, před chrámem sv. Štěpána nebo náměstí Marie Terezie - v kouzelná místa plná barevných světýlek a vůně punče a svařáku. (Náš tip! Kupte si na trhu svařák nebo punč a v ceně nápoje máte zaúčtovanou i symbolickou vratnou kauci na hrníček - záleží na vás, zda si chcete odvézt jedinečnou památku nebo hrnek vrátit).

Zboží je tu jinak podobné jako u nás - jen pochutiny z rychlého občerstvení jsou trochu jiné a stojí za to - třeba perníčky, preclíky nebo horké kaštany Maroni. Více informací najdete na webu: https://www.wien.info/cs/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets

Další nákupní možnosti

V kamenných obchodech nakoupíte na vyhlášených místech v centru - například na Mariahilferstrasse, což je věhlasem obdoba naší Pařížské ulice, jen ceny nejsou vždy tak vysoké, najdou se tu i běžné obchody.

Dále můžete zkusit Designer Outlet Parndorf. Na 37 tisících čtverečních metrů tu najdete snad všechny světové značky v lepší kvalitě než u nás a za dobré ceny.

Se slevovými portály do Vídně

V různých slevových akcích najdete často i výlety do Vídně, stojí z Brna kolem 300,- Kč. Výhodou je, že vás autobus odveze až přímo do centra města, o nic se nestaráte - a kdybyste měli nějaký problém, například s výběrem památek nebo dopravou po městě, je vám k dispozici i průvodce.

Nechce se vám až do Vídně? I na Staromáku je krásně! Pražské Staroměstské náměstí vyhlásil cestovatelský průvodce Lonely Planet za jedno z pěti nejkrásnějších v rámci předvánočních trhů a atmosféry vůbec. Ubytovat se tu můžete třeba rovnou na Vltavě!

vídeň 1