Pohádková špionáž: Na jaké pohádky se můžete těšit o Vánocích?

Zábava 20. 12. 2012

Při mezinárodním průzkumu vánočních tradic vyšlo najevo, že Češi mají tyto krásné zimní svátky spojené nejen s kaprem, bramborovým salátem či vánočkou, ale také s konzumací tuzemských pohádek na televizní obrazovce. U obrazovek zasednou nejen děti, ale celé rodiny včetně dědečků a babiček. Baví je sledovat i pohádkové příběhy, které už viděli nesčetněkrát.

Úplně nové pohádky

Spousta lidí si dala velkou práci, aby vás na Vánoce potěšila novými příběhy o princeznách a nadpřirozených bytostech. Těšte se.

Pohádky 3

Dvanáct měsíčků

(ČT1, 24.12., 19 hodin)

Jednou z nových pohádek, které na Štědrý večer připravila Česká televize, je klasický příběh z pera Boženy Němcové. Příběh vypráví o laskavé dívce Marušce, kterou zlá macecha vyžene uprostřed mrazivé zimy do lesa pro fialky a posléze pro jahody. Režie filmu se ujal Karel Janák a natáčení určitě nebylo snadné – trvalo celé tři roky!

V rolích dvou nevlastních sester - Marušky a Květy uvidíme Marii Majkusovou a Ivanu Korolovou, zlou macechu si zahrála Veronika Žilková a fešného bohatého chlapíka na ženění Roman Vojtek. Postavy rozverných měsíčků vytvořili například Václav Postránecký, Oldřich Vlach, Ota Jirák, Miroslav Táborský, Pavel Kříž a jako svou poslední filmovou roli Radoslav Brzobohatý.