U čeho se pobavíte tento týden (12.–18.3.)

Zábava 12. března 2012

Vsadíte-li na naše tipy, dostane se vám ode všeho něco. Trocha humoru, lásky upíří i lidské, moudrých rad do života a také tajemství.

Přečtěte si...

Jak úspěšně (ne)stárnout aneb Sexy až do hrobu

jak nestárnout

Režisérka a spisovatelka Olga Strusková se ponořila do velmi ožehavého tématu, tak aktuálního v čase, kterému vládne kult mládí: Jak má žena elegantně a „bezbolestně“ stárnout? Co dělat, aby nebyla směšná a nepropadala chmurám a depresím, že život končí s prvními vráskami?

Na pomoc si autorka pozvala řadu zajímavých žen z nejrůznějších oborů lidské činnosti – Táňu Fischerovou, Marii Retkovou, Vladimíru Dvořákovou, Helenu Illnerovou, Magdalenu Dietlovou a mnohé další. V rozhovorech s nimi, ale také v diskusích s přizvanými odborníky na ženskou krásu, se pokouší dobrat odpovědi, jak čelit přibývajícím letům s grácií, šarmem a otevřenou myslí.


Do kina vyrazte na…

Probudím se včera

probudím se včera

Kolikrát už jste si tajně přála: „Kdybych tak mohla vrátit čas a změnit některé své životní kroky!“ Jenže vrátit čas může být i pěkně zapeklité. Hodně o tom ví hrdina zbrusu nové komedie režiséra Miloslava Šmídmajera Probudím se včera, věčně svobodný profesor češtiny Petr (Filip Blažek).

Sympatického čtyřicátníka právě opouští už osmá přítelkyně, a on si díky třídnímu srazu uvědomí, že nejvíce kdy miloval spolužačku Elišku (čtyřicetiletou hraje Martina Preissová, jako studentku Eva Josefíková). V sedmnácti však nenašel odvahu vyznat jí lásku a ona se pak navždy vytratila z jeho života.

No a teď se mu skýtá jedinečná šance vrátit se v čase do studentských let a všechno napravit. Jenže být znovu studentem v době bez mobilů, vyspělých počítačů a navíc těsně před sametovou revolucí roku 1989, je pro hrdinu (mladého Petra hraje Jiří Mádl) hodně komplikované. Podaří se mu vůbec přesvědčit Elišku o svých citech?

V dalších rolích uvidíme Viktora Preisse, Miroslava Táborského, Nelu Boudovou, Petra Nárožného, Zlatu Adamovskou a další oblíbené herce.


V televizi se podívejte na…

Vůně kávy (Ne 18.3. ČT1 20.00)

vůně kávy

Hořce komediální příběh o krizi jedné rodiny natočil pro televizi režisér Vít Olmer s Lukášem Vaculíkem a Simonou Chytrovou v hlavních rolích. Příběh se odehrává na malém venkovském statku, kam na čas přesídlila rodinka filmového scenáristy, který zde hledá klid a ztracenou inspiraci pro svou práci.

Venkovská idyla se ale nekoná, protože ji permanentně ničí jeho poněkud hysterická žena, bývalá herečka a matka jejich šestiletého syna. Vztahy mezi manžely se vyhrocují, rozpad rodiny se neodvratně blíží. Naštěstí nečekané a tajemné události všechno zvrátí. Může za to i jeden prudce jedovatý had, který se ukrýval v pytlích kávy připravené k pražení…

Autorkou scénáře je Malgorzata Ebel, výtvarnice polského původu, která je majitelkou kavárničky na Starém Městě a ke kávě má velice osobitý vztah. V příběhu o lásce, nevěře a mystických zásazích osudu si zahráli i Luděk Munzar a Martin Dejdar.


Na DVD si pusťte...

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

twilight

Možná se ani nechcete přiznat k tomu, že společně se svou dospívající dcerou hltáte proslulou upíří romanci, která se stala filmovým fenoménem a kultovní podívanou (nejen puberťáků) posledních pěti let – od Stmívání, přes Nový měsíc, Zatmění až po Rozbřesk, jehož 1. část si můžete právě koupit i na DVD.

Fanouškům romantické hororové fantasy s Kristen Stewart a Robertem Pattinsonem v hlavních rolích tragických milenců Belly a Edwarda ani nemusíme připomínat děj: Dočkají se sice svatby a velkolepých líbánek, ale narození jejich dítěte má šokující důsledky nejen pro ně samotné, ale i pro jejich blízké.