U čeho se pobavíte tento týden (19.-25.3.)

Zábava 19. března 2012

Žena, láska, rodina i vášnivý tanec... to jsou témata, která jsme vybrali do aktuální nabídky pro třetí březnový týden.

Přečtěte si...

Klára nad propastí

Klára 2

Zbrusu nová knížka Beáty Matyášové je zpovědí mladé ženy, která se psychicky zhroutila v čase, kdy měla prožívat idylu „mateřské dovolené“. Jak k tomu došlo?

„Asi každá jsme někdy řekla, že se z toho zblázníme. Mně se to stalo na rodičovské dovolené, v tom úžasném období, kdy jsem se starala o dvě malé, krásné a díkybohu zdravé děti. V období, kdy manžel neměl milenku, měl dobrou práci a vlastně nám nic nechybělo. Jednoho dne jsem se ocitla doslova hubou na podlaze a nebylo cesty jinam než do Bohnic. I tak jsem za to vděčná. Vzala jsem to jako šanci. A mimo jiné napsala knihu.“


Do kina vyrazte na…

Meruňkový ostrov

meruňkový ostrov

„Moje postava, Babika, je žena, která hledá lásku. Najde ji a znova ztratí. Žena z města, která ví jen to, že tam, kam se jednou vydala za láskou, musí zůstat. Uprostřed polí, na ostrově... Babika je postava, které by mohla porozumět každá milující žena,“ říká o své filmové hrdince její herecká představitelka Szidi Tobias.

Meruňkový ostrov, podmanivý příběh osudové ženy zkoušené životem a jejího vztahu ke třem mužům se odehrává na jižním Slovensku, na samotě ukryté v meruňkových sadech.

Snímek natočil režisér Peter Bebjak podepsaný například pod úspěšnými seriály Odsouzené, Ako som prežil nebo Kriminálka Anděl.


V televizi se podívejte na…

sitcom Helena (Nova, čtvrtek 22.3., 21.20)

helena

Seznamte se: Hrdinkou rodinného komediálního sitcomu, který právě začíná vysílat Nova, je sympatická a zcela nesentimentální třiatřicetiletá Helena Musilová (Sandra Pogodová). Se svou láskou ze střední školy Danem (Leoš Noha) má tři děti.

První dcera se narodila brzy po Helenině maturitě, což zmařilo její ambiciózní studijní plány. Helena je dnes především praktická žena, která se na úkor své početné rodiny vzdala vlastních snů, avšak strastem a radostem života početné rodiny čelí s nadhledem a neutuchajícím optimismem. Tatínek Dan maturitu neudělal vůbec, tak se živí „rukama“ - práce všeho druhu. Miluje auta a motorky a nejraději leží s lahváčem na gauči.

Rodinka žije v malém domku v Hořicích, ve stejném městečku bydlí i Helenina mladší sestra Klára (Martha Issová). Ta s oblibou radí druhým (hlavně švagrovi, který jí leze na nervy), ale sama si se svým životem moc poradit neumí.


Na DVD si pusťte...

Tanec zakázán

tanec zakazan

Od natočení kultovního filmu Hříšný tanec s Patrickem Swayzem a Jennifer Grey uplynulo letos právě čtvrt století, a od té doby se na plátně objevila celá řada variací na tohle téma. Mezi ně se řadí i loňský snímek režiséra Craiga Brewera.

Jeho hrdinou je středoškolák Ren (Kenny Wormald). Řízením osudu se musel přestěhovat z Bostonu do provinčního maloměsta, kde právě tamní reverend Moore (Dennis Quaid) zakázal po tragické nehodě všechny hudební a taneční akce. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva, jak strnulé město opět oživit.