U čeho se pobavíte tento týden (26.3.–1.4.)

Zábava 26. března 2012

Romantika kořeněná vášní, hvězdný upír Robert Pattinson v roli legendárního Maupassantova Miláčka a osvědčený anglický humor – naše nabídka zábavy na poslední březnový týden.

Přečtěte si...

Tvá

tvá

Příběh jedné nevěry přináší pronikavou a překvapivě mnohostrannou analýzu lidských vztahů, poznamenaných předstíráním. Tragikomická romance Tvá stojí na počátku řady románů, které vynesly argentinské novinářce a scenáristce Claudii Piñeirové nejen několik literárních cen, ale především nadšený ohlas mezi čtenáři na celém světě.

Autorka splétá od počátku do konce napínavou a strhující zápletku, kde hrají prim nejtemnější vášně. Jsme vtaženi do světa, kde nic není tak, jak se zprvu zdá…


Do kina vyrazte na…

Miláček

miláček

Vítejte v hříšné Paříži druhé poloviny 19. století, ve společnosti bankéřů, politiků, mediálních magnátů a krásných žen. Do světa pařížské smetánky nás zavádí nejslavnější román francouzského spisovatele Guy de Maupassanta Miláček.

Příběh chudého, leč pohledného a chorobně ambiciózního mladíka, který cynicky zneužívá přízně žen k cestě za společenskou kariérou a bohatstvím, byl mnohokrát zfilmován. Nejnověji propůjčil svou tvář titulnímu hrdinovi Georgesovi Duroyovi idol dívek Robert Pattinson, proslavený rolí zamilovaného upíra z Twillight ságy.

V jeho náručí „miláčka“ skončily Christina Ricci coby oddaná milenka Clotilde de Marelle, Uma Thurman jako jeho učitelka psaní Madeleine Forestier a Kristin Scott Thomas jako vášní posedlá postarší manželka hrdinova úhlavního nepřítele.


V televizi se podívejte na…

Román pro muže (Nova 31.3. od 20.00)

roman pro muze

Bestseller nejúspěšnějšího českého spisovatele Michala Viewegha Román pro muže převedl do podoby filmového scénáře sám autor, režie se ujal Tomáš Bařina.

Sledujeme příběh tří sourozenců – vlivného soudce Cyrila (Miroslav Donutil), životního outsidera Bruna (Miroslav Vladyka) a investigativní reportérky Anety (Vanda Hybnerová). I když životní cesty zavedly každého jinam, jsou spjati pevným poutem.

Nejstarší Cyril se totiž po tragické smrti rodičů sám staral o výchovu mladšího bratra a sestry. K tradici jejich vztahu patří každoroční výlet do hor. Tentokrát je poznamenán neodvratně se blížící Brunovou smrtí a stane se jakousi cestou jeho posledních splněných přání.

Nejen že Cyril zaplatí velkorysý luxus, ale „koupí“ bratrovi i objekt jeho tajných erotických fantazií – krásnou mladou prostitutku (Táňa Pauhofová). Ta se stane další účastnicí tragikomické výpravy, která se nečekaně promění v konfrontaci základních životních hodnot a postojů.


Na DVD si pusťte…

Náhradnice

náhradnice

Britské romantické komedie patří u nás k nejoblíbenějším. Stačí vzpomenout takové hity jako Láska nebeská, Notting Hill nebo Čtyři svatby a jeden pohřeb.

Hrdinkou filmu Náhradnice je světově proslulá hvězda Lara Tyler (Alice Eve), která se má provdat za venkovského spisovatele, Angličana Jamese Arbera (David Tennant). Aby uprchli před senzacechtivým tiskem, uchýlí se na ospalý ostrov Heft, který se však od Jamesovy romantické představy hodně liší.

Navíc se jim nepodaří oklamat všechny zvídavé novináře, a tak přichází řada na náhradnici v podobě místní dívky Katie (Kelly Macdonald). Ta má jako falešná nevěsta odlákat pozornost. Zdá se, že je to dobré řešení, ale jen do té chvíle, než se Katie setkává s Jamesem. Dokáže dívka oklamat novináře i samu sebe? Vždyť si přece svatosvatě slíbila, že se už nezamiluje!