U čeho se pobavíte tento týden (16.4.–22.4.)

Zábava 16. dubna 2012

Počasí pořád aprílové, co? Tyhle klimatické „upoutávky na jaro“ dokážou být ubíjející. Naše kulturní tipy vám pomohou odolat jarní únavě.

Přečtěte si…

já se z tebe zblázním

Já se z tebe zblázním

Pokud si myslíte, že váš život se právě ocitl v troskách, zkuste zahnat splín s knížkou Carole Matthewsové. Také její hrdinka Anna je na pokraji nervového zhroucení. Coby mladá matka dvou dětí má jeden rozvod za sebou a druhý před sebou. Manžel ji opustil před rokem a nechal ji úplně bez prostředků.

Když v čekárně u rozvodového právníka potká Anna Nicka, padnou si hned do oka. Ale není to z bláta do louže? Nick je totiž majitel skomírajícího autobazaru, manželka-vegetariánka ho vystrnadila z domova kvůli řezníkovi a navíc po nuceném návratu do rodného hnízda musí vzdorovat péči své ochranitelské matky.

Do kina vyrazte na…

vrásky z lásky

Vrásky z lásky

I když hlavní hrdinové komedie režiséra Jiřího Stracha mají na krku pěkných pár křížků, jejich příběh oslovuje všechny generace diváků. Vždyť kdo z nás nemá starosti se svými starými rodiči? A ti dva z komedie Vrásky z lásky jsou navzdory svému věku pěkná čísla!

Ota (Radoslav Brzobohatý) je bývalý učitel, kterého čeká náročná oční operace, což je pro něho ta správná doba už nic neodkládat a vydat se po stopách svého mladického idolu. Onou múzou je někdejší herečka Jana (Jiřina Bohdalová), rebelka, jejíž vitalita a elán narážejí na nepochopení komisní vedoucí domova seniorů. A tato nesourodá dvojice se vydává na pošetilou cestu za snem.

Dále hrají: Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Lenka Vlasáková či Aňa Geislerová.

V televizi se podívejte na…

bellamy

Bellamy (ČT2, 20.4., 21.00)

Milovníky klasických francouzských kriminálek, navíc s milostným motivem, potěší thriller Bellamy. Právě tímhle titulem se v roce 2010 rozloučil s kinematografií legendární francouzský režisér Claude Chabrol.

Hrdina příběhu Paul Bellamy v podání Gérarda Depardieua je úspěšný a známý pařížský policejní inspektor. Momentálně tráví jako již tradičně letní dovolenou v rodišti své atraktivní manželky Francoise (Marie Bunel). Uprostřed idylického odpočinku ho však osloví podivínský muž s tvrzením, že zabil pro lásku. Ale neprozradí koho. A tak policistova představa poklidných prázdnin vezme za své.

Na DVD si pusťte…

moneyball

Moneyball

My, ženy, obvykle moc nemusíme filmy ze sportovního prostředí. Existují však výjimky, kdy se necháme do toho mužského světa zlákat – a neprohloupíme. Takovým příkladem je sportovní životopisné drama režiséra Bennetta Millera s Bradem Pittem v hlavní roli manažera oaklandského baseballového týmu Billyho Beaneho.

Nejen strhující Pittův herecký výkon, ale i samotný příběh na téma jeden proti všem - kdy se Beane vzepře starým zvyklostem a mocným sportovním bardům, aby sestavil skvělý tým ze samých outsiderů, zaujmou i ty, pro něž je sportovní svět španělskou vesnicí.