U čeho se pobavíte tento týden (2.–8.4.)

Zábava 2. dubna 2012

U porce severského napětí, romantické lásky až za hrob v hollywoodském balení a u pohledu klíčovou dírkou do ordinace psychoterapeuta Karla Rodena. Vítejte v dubnu!

Přečtěte si...

Soukromá jatka

soukromá jatka

Po obrovském celosvětovém úspěchu kriminální trilogie Milénium se do popředí zájmu milovníků napínavého čtení dostala tzv. severská detektivní škola. Jednou z jejích představitelek je i švédská autorka Christina Larsson.

Už ve své prvotině Pátá kniha Mojžíšova představila kriminální komisařku Ingrid Bergmanovou a tato sympatická postava je i hlavní hrdinkou spisovatelčina nového románu Soukromá jatka. Tentokrát musí kriminalistka vyřešit případ masového vraha, jehož oběťmi jsou výhradně muži. Co je spojuje? A je už seznam obětí konečný?

Do kina vyrazte na…

Navždy spolu

Navždy spolu

Zápletka hollywoodského melodramatu je prostá: Mladí novomanželé Paige (Rachel McAdams) a Leo (Channing Tatum) jsou do sebe až po uši zamilovaní a žijí spokojeným bohémským životem umělců v Chicagu. Jedné zimní noci mají dopravní nehodu. Zatímco jemu se nic nestane, ona utrpí úraz hlavy a v důsledku toho ztratí částečně paměť. Nevybavuje si vůbec nic ze svého vztahu s Leem. Když se probere z kómatu, je pro ni tenhle sympatický pohledný muž úplně cizí člověk.

A Paige se znovu cítí jako mladá studentka práv ze zámožné rodiny, kterou byla před pěti lety, než potkala Lea a vydala se po cestě umění. Chce žít svůj „starý“ život s bývalými přáteli, ale Leo se nevzdává a věří, že získá srdce své milované ženy i podruhé.

V televizi se podívejte na…

Mamas & Papas (ČT1, Ne 8.4., 20.00)

Mamas & papas

„Mateřství mě zastihlo až ve věku, když už jsem si zvykla s ničím příliš dopředu nepočítat. Připadá mi nepřenosné, jako každá opravdová láska. Je to vztah a poloha, která je natolik jedinečná, že se nepodobá ničemu jinému,“ prozrazuje scenáristka a režisérka Alice Nellis, která vychovává dvě adoptované děti, inspiraci svého snímku o různých podobách rodičovství.

Film se skládá ze čtyř příběhů manželských a partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. V hlavních rolích účinkují Zuzana Bydžovská, Petr Franěk, Filip Čapka, Zuzana Čapková, Marika Procházková, Martha Issová a další.

Na DVD si pusťte…

Terapie

terapie

Většina z nás tajně touží nahlédnout do života jiných lidí, porovnat si jejich starosti, touhy a sny s těmi našimi. Tuto šanci divákům svým způsobem poskytl původní český seriál televize HBO Terapie, který nyní vychází na DVD.

Téměř celý jeho děj se odehrává v pracovně psychologa Marka Pošty (Karel Roden), jehož navštěvují různorodí pacienti. Poznáváme nešťastnou Sandru, která se do svého terapeuta beznadějně zamilovala. Ztracenou naději hledá u lékaře zraněná gymnastka Linda, toužící vrátit se na výsluní sportovních úspěchů.

Existuje nějaké východisko pro manžele Michala a těhotnou Janu, která si nechce nechat jejich vytoužené dítě? A ke komu má přijít pro radu sám psychoterapeut Marek, jehož rodina se rozpadá před očima?

V herecké sestavě se setkáme s Táňou Pauhofovou, Lukášem Hejlíkem, Aňou Geislerovou, Kamilou Magálovou, Klárou Melíškovou či Tomášem Matonohou.